12/10/2022 12/10/2022 Άλλη μία εσπερινή σύναξη πραγματοποιήθηκε χθες, 11 Οκτωβρίου 2022, στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος, στο πλαίσιο των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης. Αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής...
Ενορίες : Άγιος Δημήτριος Νέας Ελβετίας Βύρωνος
12 Οκτωβρίου, 2022 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2022 - 9:14

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Ομιλία για την Παναγία στον Άγιο Δημήτριο Ν. Ελβετίας Βύρωνος

Διαδώστε:
Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Ομιλία για την Παναγία στον Άγιο Δημήτριο Ν. Ελβετίας Βύρωνος

Άλλη μία εσπερινή σύναξη πραγματοποιήθηκε χθες, 11 Οκτωβρίου 2022, στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος, στο πλαίσιο των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών με θέμα: «Παναγία, η Μητέρα όλου του κόσμου».

Ο π. Θεμιστοκλής αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ για την ευλογία, που του έδωσε να παρευρίσκεται στην εκδήλωση, καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού  Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την ευγενική πρόσκληση, αναφέρθηκε στη θέση της Παναγίας μας στην Εκκλησία αλλά και στη Λειτουργική ζωή των χριστιανών, με κατακλείδα το θαυμαστό γεγονός της Ιεράς Δακρυρροής και Μυροβλυσίας της Ιεράς Εικόνος της Παρηγορητρίας και τη σημασία της.

Ο π. Χριστόδουλος στο τέλος της ομιλίας του προσέφερε στον π. Θεμιστοκλή, αντίγραφο της Παναγίας της Παρηγορητρίας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αλλά και όλης της Ενορίας καθώς και το νέο «Παρακλητικό Κανόνα εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν την Δακρυρροούσαν και Μυροβλύζουσαν» ποίημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ καθημερινά από 08 Σεπτεμβρίου έως 28 Οκτωβρίου 2022 τελούνται:

· Θεία Λειτουργία (Ιερό Πενηνταλείτουργο)

· Ιερά Παράκληση –11:00 πμ και 6:00 μμ – στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.

Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ, για την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022: «Αποκάλυψη και Μικρασία» – Ομιλία του Αρχιμανδρίτη π. Αντίπα Νικηταρά

“ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”: Με ομιλία για τον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη η 9η ημέρα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων