20/09/2019 20/09/2019 Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε στην πόλη του Ζωγράφου η μνήμη του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της οικογενείας αυτού με επίκεντρο το παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται κάτω από τον κυρίως ναό του Αγ. Θεράποντα Ζωγράφου. Την παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή των πατέρων του ναού και του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Αθανασίου Καγιέμπε,...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου
20 Σεπτεμβρίου, 2019 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2019 - 21:18

Ο εορτασμός του Αγ. Ευσταθίου στην πόλη του Ζωγράφου

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Αγ. Ευσταθίου στην πόλη του Ζωγράφου

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε στην πόλη του Ζωγράφου η μνήμη του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της οικογενείας αυτού με επίκεντρο το παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται κάτω από τον κυρίως ναό του Αγ. Θεράποντα Ζωγράφου.

Την παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή των πατέρων του ναού και του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Αθανασίου Καγιέμπε, κληρικού του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος ανδρώθηκε πνευματικά και εκκλησιαστικά στην ενορία του Αγ. Θεράποντα όταν και ήλθε ως φοιτητής από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κογκό.

Ακολούθησε μικρά αγρυπνία την οποία συνδιοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά οι ενορίες του Αγ. Γερασίμου Ιλισίων και του Αγ. Θεράποντος στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας για την ενίσχυση του θεσμού της οικογενείας στον σύγχρονο κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αναλόγια βρέθηκαν οι ιεροψάλτες και των δύο ναών, ως ένα ακόμη δείγμα της ενότητας και της αγάπης που διέπει τις δύο ενορίες.

Η ανταπόκριση των πιστών της περιοχής καθώς και άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου στο πνευματικό κάλεσμα ήταν μεγάλη με χαρακτηριστικό την παρουσία νέων ζευγαριών μαζί με τα παιδιά τους που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν σε βρεφική ηλικία.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής με τον Εσπερινό της Απόδοσης της εορτής του Τιμίου Σταυρού και τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγ. Ευσταθίου στο παρεκκλήσι του Αγίου, το οποίο αποτελεί χώρο ιστορικής μνήμης για την ενορία του Αγίου Θεράποντα καθώς το κοσμούν οι εικόνες του παλαιού ναού.

Για το λόγο αυτό εντός του έτους θα τελεστούν τα εγκαίνια στο παρεκκλήσι του Αγ. Ευσταθίου του εκκλησιαστικού μουσείου της ενορίας στα πλαίσια της συμπλήρωσης 95 ετών από την ανέγερση του πρώτου ναού και 90 χρόνων από την έκδοση του Προεδρ. Διατάγματος για την ίδρυση της ενορίας. Ιστορικό επίσης είναι το γεγονός ότι η ενορία του Αγ. Γερασίμου θα εορτάσει φέτος την επέτειο των 100 χρόνων του ναού με επετειακές εκδηλώσεις από τις 11 έως τις 20 Οκτωβρίου ε.έ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων