10/07/2018 15/07/2018 Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεολογία και Κοινωνία» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσε από 5ης έως 8ης Ιουλίου 2018 στο νησί της Άνδρου το Θερινό Πανεπιστήμιο με θέμα: «Θρησκείες και Διαπολιτισμικότητα στη Μεσόγειο». Η τριήμερη επιστημονική εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.,...
10 Ιουλίου, 2018 - 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2018 - 12:00

Ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ στο Θερινό Πανεπιστήμιο του Ε.Κ.Π.Α.

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ στο Θερινό Πανεπιστήμιο του Ε.Κ.Π.Α.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεολογία και Κοινωνία» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσε από 5ης έως 8ης Ιουλίου 2018 στο νησί της Άνδρου το Θερινό Πανεπιστήμιο με θέμα: «Θρησκείες και Διαπολιτισμικότητα στη Μεσόγειο».

Η τριήμερη επιστημονική εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., του Δήμου Άνδρου, της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου, Άνδρου, καθώς και της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.

Κατά την επιστημονική συνάντηση τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’ εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων, ο οποίος μετέφερε σχετικό Πατριαρχικό Μήνυμα και παρουσίασε εισήγηση με θέμα «Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην διαπολιτισμική οικουμένη του 21ου αιώνα»

Ο ΣΕΒ. ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Ιερά Νήσο Τήνο συνιερούργησαν την Κυριακή, 8η Ιουλίου 2018, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Μπραζαβίλ & Γκαμπόν κ. Παντελέημων ο Τήνιος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος καλωσόρισε τους Ιεράρχες τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους επήνεσε για το έργο που επιτελούν στις εκκλησιαστικές επαρχίες τους και τους ευχήθηκε η Παναγία να τους σκεπάζει και να τους ευλογεί.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος ο οποίοε εκήρυξε και τον θείο λόγο.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Αντιπρόεδρος και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και πλήθος προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού.


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων