11/12/2018 11/12/2018 “Τεράστια είναι η συνεισφορά της Ορθοδοξίας στον Ελληνισμό” όπως τόνισε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Αμανατίδης στην εκπομπή “Διά Ταύτα” της Ετ3 και στον Χρήστο Γιαννούλη. Επίσης πρόσθεσε ότι “είναι αλληλένδετες έννοιες η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός, ο οποίος διαδόθηκε μέσα από την Ορθοδοξία, ενώ υπάρχουν και μέρη στον κόσμο...
11 Δεκεμβρίου, 2018 - 22:09
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2018 - 22:20

Τεράστια η συνεισφορά της Ορθοδοξίας στον Ελληνισμό

Διαδώστε:
Τεράστια η συνεισφορά της Ορθοδοξίας στον Ελληνισμό

“Τεράστια είναι η συνεισφορά της Ορθοδοξίας στον Ελληνισμό” όπως τόνισε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Αμανατίδης στην εκπομπή “Διά Ταύτα” της Ετ3 και στον Χρήστο Γιαννούλη. Επίσης πρόσθεσε ότι “είναι αλληλένδετες έννοιες η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός, ο οποίος διαδόθηκε μέσα από την Ορθοδοξία, ενώ υπάρχουν και μέρη στον κόσμο όπου υπάρχει μόνο ιερέας που μιλά ελληνικά” όπως συμπλήρωσε. Για το θέμα με το προσύμφωνο Αρχιεπισκόπου- Πρωθυπουργού ανέφερε ότι “μπορούν να υπάρξουν δεσμεύσεις σε νομοσχέδιο που θα έχει τη μορφή συμφωνίας, ενώ πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα βοηθήσει στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αφού παρέμεναν αναξιοποίητα πολλά κτήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν”. Ακόμα συμπλήρωσε ότι “η Δ.Ι.Σ. και η Ιεραρχία έχουν τους δικούς τους κανόνες και σκέψεις, όμως θα πρέπει να πεισθούν οι ιερείς ότι η θέση τους είναι κατοχυρωμένη”. Σε άλλη αποστροφή του λόγου του είπε ότι “οι ιερείς δεν είναι, με τη στενή έννοια του όρου, δημόσιοι υπάλληλοι αλλά υπηρετούν το σύνολο, ενώ γνωρίζει και κληρικούς που δεν πληρώνονται”. Τέλος για το θέμα της μη αρχικής ενημέρωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Κρήτης τόνισε ότι “δεν υπήρχε η πρόθεση να αποκλειστεί κάποιος για αυτό έγιναν μετά οι συναντήσεις”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων