07/01/2019 07/01/2019 Η ελληνική λέξη “Τόμος” επελέγη ως η λέξη του 2018 για τους Ουκρανούς, σύμφωνα με το λεξικό της Σύγχρονης Ουκρανικής Γλώσσας  και το “Myslovo”. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση η λέξη αυτή αποτελεί το “σύμβολο της δημιουργίας της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας και η περαιτέρω ανεξαρτησία από την ιδεολογική επιρροή της Μόσχας”. Και προστίθεται: “Η ελληνική...
07 Ιανουαρίου, 2019 - 13:07

“Τόμος”- Η λέξη τη χρονιάς για την Ουκρανία

Διαδώστε:
“Τόμος”- Η λέξη τη χρονιάς για την Ουκρανία

Η ελληνική λέξη “Τόμος” επελέγη ως η λέξη του 2018 για τους Ουκρανούς, σύμφωνα με το λεξικό της Σύγχρονης Ουκρανικής Γλώσσας  και το “Myslovo”. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση η λέξη αυτή αποτελεί το “σύμβολο της δημιουργίας της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας και η περαιτέρω ανεξαρτησία από την ιδεολογική επιρροή της Μόσχας”.

Και προστίθεται: “Η ελληνική λέξη Τόμος, η οποία ήταν γνωστή μόνο σε στενό κύκλο ανθρώπων που γνωρίζουν τη θρησκευτική ορολογία, προκάλεσε πέρυσι το δημόσιο ενδιαφέρον”.

Στην επικαιρότητα της χώρας πρωτοεμφανίστηκε τον Απρίλιο του 2018, όταν ο Πρόεδρος Πιοτρ Πόροσνενκο ζήτησε από το κοινοβούλιο να υποστηρίξει την έκκλησή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την χορήγηση του Τόμου στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Άλλες υποψηφιότητες για τον τίτλο της λέξης της χρονιάς ήταν: “ευρωπαϊκές πινακίδες κυκλοφορίας”, “ατιμωρησία”, “επιθετικότητα”, “στρατιωτικός νόμος” και “Novichok”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων