03/10/2019 03/10/2019 Άγγιξαν τις ψυχές των θεατών οι εισηγήσεις κατά την παρουσίαση πριν από λίγες ημέρες του βιβλίου του Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού θρόνου και συμβούλου του Οικουμενικού Πατριάρχη σε περιβαλλοντικά θέματα, π. Ιωάννη Χρυσαυγή, με τίτλο “Στην Καρδιά της Ερήμου – Η Πνευματικότητα των Πατέρων και των Μητέρων της Ερήμου” (εκδ. Πορφύρα). Ο κόσμος γέμισε από νωρίς την αίθουσα των...
03 Οκτωβρίου, 2019 - 17:39
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2019 - 20:13

Άγγιξαν τις ψυχές οι Πατέρες και οι Μητέρες της Ερήμου

Διαδώστε:
Άγγιξαν τις ψυχές οι Πατέρες και οι Μητέρες της Ερήμου

Άγγιξαν τις ψυχές των θεατών οι εισηγήσεις κατά την παρουσίαση πριν από λίγες ημέρες του βιβλίου του Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού θρόνου και συμβούλου του Οικουμενικού Πατριάρχη σε περιβαλλοντικά θέματα, π. Ιωάννη Χρυσαυγή, με τίτλο “Στην Καρδιά της Ερήμου – Η Πνευματικότητα των Πατέρων και των Μητέρων της Ερήμου” (εκδ. Πορφύρα).

Ο κόσμος γέμισε από νωρίς την αίθουσα των εκδόσεων Αρμός, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη από συγκίνηση.

Αρχικά, αφού καλωσόρισε το κοινό η εκδότρια κα Μαρία Κοκκίνου τόνισε, μεταξύ άλλων, όσον αφορά στο πόνημα του π. Ιωάννη, “Ακούγοντας για ερημίτες και έρημο η σκέψη πάει κατευθείαν σε εποχές μακρινές και ίσως σε πολλούς από εμάς άγνωστες”.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παρουσίαση:

Ρεπορτάζ: Αντώνης Μακατούνης

Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Έπειτα τη “σκυτάλη” έλαβε ο συντονιστής της εκδήλωσης, Δρ. Νικόλαος Ασπρούλης, Αναπληρωτής Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και μεταφραστής του βιβλίου από την αγγλική στην ελληνική έκδοση ο οποίος χαρακτήρισε χαρισματικό συγγραφέα τον π. Ιωάννη.

Η Βυζαντινολόγος του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών – Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & εταίρος βυζαντινών σπουδών, Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Harvard, Washington D.C. κ. Νίκη Τσιρώνη πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, “Μας δίνει το εν λόγω βιβλίο μία άλλη έννοια, άποψη και αντίληψη για τις αξίες οι οποίες διαπνέουν μία κοινωνία”.

Η πιο δυνατή στιγμή στην παρουσίαση ήταν όταν έλαβε το λόγο ο π. Αλέξανδρος Καριώτογλου, Δρ Θεολογίας-Θρησκειολογίας, εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ραγκαβά ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα και την έντονη συγκινησιακή του φόρτιση, “Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τον συγγραφέα αυτού του βιβλίου γιατί γλύκανε την καρδιά μου. Με δίδαξε πολλές αλήθειες χωρίς να το επιδιώκει και μου αποκάλυψε τη γνησιότητα της σκέψης των ερημιτών” είπε, μεταξύ άλλων, δακρυσμένος ο π. Αλέξανδρος.

Η όμορφη αλλά και συγκινητική εκδήλωση συνεχίστηκε με τον π. Ιωάννη ο οποίος σε μία προσωπική εξομολόγηση εκμυστηρεύτηκε ότι από μικρό παιδί ονειρευόταν να ακολουθήσει τα ίχνη του πατέρα του και να γίνει κληρικός, ενώ αναφέρθηκε στη γνωριμία που τον “σημάδεψε” με μία μεγάλη μορφή της εποχής μας τον Επίσκοπο Κάλλιστο Γουέαρ, ο οποίος έχει κάνει και τον πρόλογο της αγγλικής έκδοσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον π. Ιωάννη να υπογράφει βιβλία του στο φιλαναγνωστικό κοινό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων