06/07/2023 06/07/2023 Παρεκκλήσι 200 και πλέον ετών, που ήταν «κρυμμένο» μέσα σε πολυκατάστημα του Κάρντιφ, αποκαλύφθηκε και πάλι, ενώ μετά από 50 χρόνια είναι εκ νέου ορατό από τον δρόμο. Το παρεκκλήσι Bethany Particular Baptist χτίστηκε το 1807 στο κέντρο της ουαλικής πόλης. Μετά από δεκαετίες εργασιών για τη μεγένθυνση αλλά και ανακατασκευή του, διαπιστώθηκε ένα σοβαρό...
06 Ιουλίου, 2023 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2023 - 16:54

Ανακαίνιση σε πολυκατάστημα «έφερε στο φως» εκκλησάκι 200 ετών

Διαδώστε:
Ανακαίνιση σε πολυκατάστημα «έφερε στο φως» εκκλησάκι 200 ετών

Παρεκκλήσι 200 και πλέον ετών, που ήταν «κρυμμένο» μέσα σε πολυκατάστημα του Κάρντιφ, αποκαλύφθηκε και πάλι, ενώ μετά από 50 χρόνια είναι εκ νέου ορατό από τον δρόμο.

Το παρεκκλήσι Bethany Particular Baptist χτίστηκε το 1807 στο κέντρο της ουαλικής πόλης. Μετά από δεκαετίες εργασιών για τη μεγένθυνση αλλά και ανακατασκευή του, διαπιστώθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα: Καθώς η πόλη άρχισε να αναπτύσσεται και να επεκτείνεται, η πρόσβαση στο παρεκκλήσι έγινε δύσκολη, καθώς περιβαλλόταν από εμπορικά κτήρια.

Πώς το παρεκκλήσι «κρύφτηκε» μέσα στο πολυκατάστημα

Το 1867 άνοιξε το πολυκατάστημα Howells, το οποίο ουσιαστικά «απορρόφησε» το εκκλησάκι σε λίγα χρόνια. Διατήρησε, μερικώς, τη μορφή αλλά κατέστη δύσκολος ο εκκλησιασμός και τελικώς οι λειτουργίες τελούνταν σε άλλο σημείο.

Μετά από περισσότερα από 150 χρόνια λειτουργίας το κατάστημα έκλεισε οριστικά φέτος τον Μάρτιο και ο όμιλος Thackeray αγόρασε το κτήριο και ανακοίνωσε ένα σχέδιο ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών για την αναδιαμόρφωσή του.

Λεπτομέρειες από το παρεκκλησι διακρίνονται σε κατάστημα ρούχων του ΕμπορικούΤα σχέδια περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας ταράτσας στον τελευταίο όροφο, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, θα ταιριάζει στις ποίκιλες χρήσεις του κτηρίου.

Εργαζόμενη εξέφρασε τις ελπίδες της, οι εργασίες ανακαίνισης να μη στερήσουν σε τίποτα από τη μοναδική αρχιτεκτονική του παρεκκλησιού. Μεταξύ άλλων, έχει μία δίρριχτη είσοδο, η χωρητικότητά του είναι 950 άτομα, έχει κατηχητικό σχολείο στο πίσω μέρος και είναι περιτριγυρισμένο από χώρους ταφής.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από BBC / city.sigmalive.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων