31/05/2022 31/05/2022 Την ολοκληρωμένη μελέτη για την εκ νέου ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στο Αθάνι Λευκάδας, ο οποίος υπέστη ολοσχερή κατάρρευση κατά το σεισμό του 2015, παρέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας από τον Ανάδοχο. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως, η ισοπεδωμένη από το σεισμό εκκλησία της Αγίας Παρασκευής Αθανίου, η πολιούχος του χωριού...
31 Μαΐου, 2022 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2022 - 17:27

Ανδρέας Κτενάς: «Η πολιούχος του Αθανίου Αγία Παρασκευή παίρνει το δρόμο της ανοικοδόμησης»

Διαδώστε:
Ανδρέας Κτενάς: «Η πολιούχος του Αθανίου Αγία Παρασκευή παίρνει το δρόμο της ανοικοδόμησης»

Την ολοκληρωμένη μελέτη για την εκ νέου ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στο Αθάνι Λευκάδας, ο οποίος υπέστη ολοσχερή κατάρρευση κατά το σεισμό του 2015, παρέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας από τον Ανάδοχο.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως, η ισοπεδωμένη από το σεισμό εκκλησία της Αγίας Παρασκευής Αθανίου, η πολιούχος του χωριού και ένα σημαντικό εκκλησιαστικό μνημείο, που χρονολογείται από τον 17ο αι., πλέον έχει έτοιμες μελέτες και ανοίγει ο δρόμος για την ανοικοδόμησή της.

Την απραξία της προηγούμενης περιφερειακής αρχής από το 2015, για όλες τις σεισμόπληκτες εκκλησίες της Νοτιοδυτικής Λευκάδας, διαδέχθηκε η συνέπεια λόγων και έργων της παρούσας περιφερειακής αρχής, και σήμερα οι προσπάθειές αυτές δικαιώνονται.

Η Αγία Παρασκευή στο Αθάνι είναι η πρώτη από τις 5 σεισμόπληκτες εκκλησίες της Νοτιοδυτικής Λευκάδας, που αποκτά ολοκληρωμένες μελέτες αποκατάστασης και σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες. Παράλληλα, κύριο μέλημά μας είναι να προχωρήσουμε τάχιστα και τις διαδικασίες δημοπράτησης της κατασκευής.

Η διάσωση και αποκατάσταση των μνημείων της Λευκάδας αποτελεί στρατηγική επιλογή της παρούσας Περιφερειακής Αρχής, δεδομένου του τεράστιου θετικού αποτυπώματος τόσο στην καθημερινότητα των κατοίκων όσο και στην προβολή του νησιού και την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων