27/04/2020 27/04/2020 “Ανοικτές θα είναι οι εκκλησίες για ατομική λατρεία, από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για το ποίμνιο” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.     ...
27 Απριλίου, 2020 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2020 - 22:53

Η παρουσία των πιστών στις Λειτουργίες σε επόμενο στάδιο

Διαδώστε:
Η παρουσία των πιστών στις Λειτουργίες σε επόμενο στάδιο

“Ανοικτές θα είναι οι εκκλησίες για ατομική λατρεία, από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για το ποίμνιο” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 

 

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιορισμών θα ανακοινωθεί αύριο από τον πρωθυπουργό στις 6 το απόγευμα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει κοινή παρουσίαση των πτυχών του σχεδίου από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Κληθείς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το άνοιγμα των εκκλησιών ο κ.Πέτσας απάντησε:

“Είναι ξεκάθαρο ότι όλο αυτό το διάστημα η Εκκλησία μας έδειξε υπεύθυνη στάση ανέλαβε την ευθύνη για δύσκολες αποφάσεις. Οι πιστοί ακολούθησαν αυτές τις συμβουλές και της Εκκλησίας και της Πολιτείας κι ευτυχώς μέχρι τώρα έχουμε πάει εξαιρετικά και σε αυτό το πεδίο

Θα ξεκινήσει η ατομική λατρεία με την άρση των περιοριστικών μέτρων , αλλά το θέμα της παρουσίας του κοινού στις λειτουργίες είναι ένα θέμα το οποίο θα είναι σε επόμενο στάδιο, ελπίζουμε όχι πολύ μακριά. Αυτό είναι ένα θέμα σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος. θα ήθελα εδώ να πω ότι και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό προτείνει συγκεκριμένα πλαίσια μέσα στα οποία θα μπορεί σε συγκεκριμένους κανόνες και προϋποθέσεις να υπάρξει η είσοδος πιστών στις λειτουργίες. Επαναλαμβάνω, πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας κι εφόσον τηρούνται τα μέτρα ατομικής υγιεινής και των αποστάσεων”

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

“Η διαδρομή την οποία είχε ακολουθήσει η κ. Πρωτοψάλτη στους δρόμους της Αθήνας είχε ένα μήνυμα να στείλει, ένα μήνυμα το οποίο θα μπορούσε κανείς να το ερμηνεύσει με φαντασία, με μία αυτοπεποίθηση, ότι όντως καταφέραμε και βγαίνουμε από αυτήν την κρίση, τουλάχιστον στην πρώτη της φάση, σε καλύτερη θέση, από πολλούς άλλους, θα μπορούσε να την ερμηνεύσει και με μία μιζέρια. Όσον αφορά το θέμα που έχει να κάνει με τη στάση που έκανε η συγκεκριμένη διαδρομή έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι ο μόνο ο πρωθυπουργός με συνεργάτες του ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος, που ενδεχομένως μαζεύτηκε, μαζεύτηκε λόγω του ακούσματος της συναυλίας. Αλλά αυτό είχε να κάνει με ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και δεν έχει να κάνει με τις δυνατότητες που υπήρχαν από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να μην υπάρξει αυτός κόσμος, ιδίως όσον αφορά τους φωτορεπόρτερ που άκουσα να υπάρχει κριτική, οι οποίοι δεν είναι άνθρωποι που έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με την κυβέρνηση”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Ανοίγουν οι πόρτες των εκκλησιών για ατομική προσευχή

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων