28/08/2021 28/08/2021 Ρεπορτάζ: Πέπη Οικονομάκη Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς, που προκλήθηκαν από τους ισχυρούς σεισμούς με επίκεντρο το Καλπάκι Ιωαννίνων, το 2016. Οι σοβαρότερες ζημιές από τις δονήσεις είχαν προκληθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Γενέσιου της Θεοτόκου Βελλάς. Ωστόσο, ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι παρεμβάσεις...
28 Αυγούστου, 2021 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2021 - 12:49

Αποκατάσταση ζημιών στην Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς

Διαδώστε:
Αποκατάσταση ζημιών στην Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς

Ρεπορτάζ: Πέπη Οικονομάκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς, που προκλήθηκαν από τους ισχυρούς σεισμούς με επίκεντρο το Καλπάκι Ιωαννίνων, το 2016. Οι σοβαρότερες ζημιές από τις δονήσεις είχαν προκληθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Γενέσιου της Θεοτόκου Βελλάς.

Ωστόσο, ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι παρεμβάσεις που γίνονται σε άλλα κτίρια, όπως είναι: η ανακατασκευή του ξενώνα, η αποκατάσταση κτιρίων νερόμυλων και η συντήρηση μαγειρείων, υπνοδωματίων και αιθουσών διδασκαλίας, αλλά και η δημιουργία μιας περιπατητικής διαδρομής.

Χρειάστηκε η συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με την Μητρόπολη κι άλλες υπηρεσίες, ώστε να γίνει η αποκατάσταση ενός πολύ σημαντικού μνημείου για την περιοχή.

Από το έργο των 2,8 εκατ. ευρώ, προσδοκάται αφενός μεν η ανάδειξη του κτιριακού συγκροτήματος της Μονής Βελλάς και αφετέρου η βελτίωση της λειτουργίας της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων