15/11/2020 15/11/2020 Την άποψη ότι ο ιός μεταδίδεται και μέσα από τη Θεία Κοινωνία εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο γενετιστής Μανώλης Δερμιτζάκης διαφωνώντας κάθετα με την άποψη ης καθηγήτριας Αθηνάς Λινού.  Σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης κλήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή τοποθέτηση της Αθηνάς Λινού πως «δεν υπάρχει μελέτη,...
15 Νοεμβρίου, 2020 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2020 - 12:59

Απαράδεκτη δήλωση του γενετιστή Μ. Δερμιτζάκη για τη Θ. Κοινωνία

Διαδώστε:
Απαράδεκτη δήλωση του γενετιστή Μ. Δερμιτζάκη για τη Θ. Κοινωνία

Την άποψη ότι ο ιός μεταδίδεται και μέσα από τη Θεία Κοινωνία εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο γενετιστής Μανώλης Δερμιτζάκης διαφωνώντας κάθετα με την άποψη ης καθηγήτριας Αθηνάς Λινού. 

Σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης κλήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή τοποθέτηση της Αθηνάς Λινού πως «δεν υπάρχει μελέτη, η οποία να αποδεικνύει ότι μέσω της Θείας Κοινωνίας μεταδίδεται η νόσος», αλλά και ότι «δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με τη λογική».

Ο καθηγητής κ. Δερμιτζάκης διαφώνησε λοιπόν κάθετα μαζί της όπως είπε και υποστήριξε πως ο ιός μεταδίδεται από το σκεύος, όπως το χαρακτήρισε, που κοινωνούμε. Μάλιστα τόνισε πως αυτό είναι απόλυτα λογικό να συμβαίνει.

Αυτό που προκαλεί όμως αλγεινή εντύπωση είναι η τοποθέτηση του κ. Δερμιτζάκη πως το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας είναι κάτι συμβολικό! Επικαλέστηκε μάλιστα το γεγονός πως και ο ίδιος είναι κοντά στην Εκκλησία και μιλάει με πιστούς.

Αγνοώντας προφανώς ο κ. Δερμιτζάκης το τι είναι για έναν ορθόδοξο χριστιανό το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ξεχνά ότι στον Μυστικό Δείπνο ο Χρι­στός προσφέρει το θυσιασμένο σώμα και αίμα του στους μαθητές του. Στη Θ. Λειτουργία δεν έχουμε απλή ανάμνηση και τύπο αλλά αυτή τού­τη την επέκταση της θυσίας του Γολγοθά. Μετέ­χοντας της Θείας Ευχαριστίας γινόμαστε σύναιμοι του Σταυροαναστηθέντος Χριστού, γινόμα­στε πιστοί μαθητές του, αδελφοί ίσοι, αγαπητοί. Η Θεία Λειτουργία είναι η ζωντανή ανάμνηση του Μυστικού Δείπνου, το οποίο έδωσε εντολή ο Χριστός πάντα να επαναλαμβάνουμε.

Ν.Ζ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων