07/12/2020 07/12/2020 Τη Διαμαρτυρία του εξέφρασε ο Δήμος Λευκονοίκου Κύπρου και το Προσφυγικό Σωματείο “Το Λευκόνοικο”  με κοινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν με αφορμή τη προσβλητική συμπεριφορά ανθρώπων που διογράνωσαν παζάρι εντός του Ιερού Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στα Κατεχόμενα. Ρητά αναφέρεται “Βεβήλωσαν την ιερότητα του χώρου. Έχουν προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό μας συναίσθημα”.  Δείτε το Δελτίο...
07 Δεκεμβρίου, 2020 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2020 - 16:05

Διαμαρτυρία για τη βεβήλωση του Ι. Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Διαδώστε:
Διαμαρτυρία για τη βεβήλωση του Ι. Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Τη Διαμαρτυρία του εξέφρασε ο Δήμος Λευκονοίκου Κύπρου και το Προσφυγικό Σωματείο “Το Λευκόνοικο”  με κοινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν με αφορμή τη προσβλητική συμπεριφορά ανθρώπων που διογράνωσαν παζάρι εντός του Ιερού Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στα Κατεχόμενα. Ρητά αναφέρεται “Βεβήλωσαν την ιερότητα του χώρου. Έχουν προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό μας συναίσθημα”. 

Δείτε το Δελτίο Τύπου: 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΤΟ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ».

Με φρίκη, αποτροπιασμό, και θυμό καταγγέλλουμε τη νέα αήθη και προσβλητική συμπεριφορά των ανθρώπων που κατέχουν τη γη μας και νέμονται τις περιουσίες μας, να διοργανώσουν παζαράκι μέσα στον Ι. Ν. του Αρχαγγέλου Μιχαήλ μας στο Λευκόνοικο. Βεβήλωσαν την ιερότητα του χώρου. Έχουν προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό μας συναίσθημα. Μας προκάλεσαν αισθήματα απογοήτευσης, ντροπής και αγανάκτησης.

Η όλη συμπεριφορά τους συνιστά πρόκληση προς όλους και όλες εμάς που αγαπάμε τον Αρχάγγελό μας. Πώς θα φαινόταν σ’ αυτούς αν κάναμε το ίδιο στους δικούς τους θρησκευτικούς χώρους; Εδώ κάποιος έγραψε κάποια συνθήματα έξω από ένα τζαμί στη Λεμεσό και ο «πρωθυπουργός» τους απείλησε Θεούς και δαίμονες.

Καλούμε την Κυβέρνησή μας να διαμαρτυρηθεί έντονα για την προκλητική παραβίαση του σκοπού για τον οποίο έγινε η αναστήλωση της εκκλησίας μας. Η Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά αναστήλωσε την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ για να τη σώσει από την καταστροφή, αλλά και για να μπορούμε να τελούμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα. Έχουν τόσους χώρους για να κάνουν τα παζαράκια τους. Ας μη μας προκαλούν!

Διαβάστε ακόμα – «Βεβήλωσαν» τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στο Λευκονοίκο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων