10/11/2020 10/11/2020 Μεγάλο αφιέρωμα στον Άγιος Νεκτάριο πραγματοποίησε χθες το ραδιόφωνο pemptousia.fm και η ζωντανή μεσημεριανή εκπομπή “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με την Μαρία Γιαχνάκη.  Για τον μεγάλο και θαυματουργό Άγιο του 2οου αιώνα μίλησαν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας...
10 Νοεμβρίου, 2020 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2020 - 9:09

Είπαν για τον Άγιο Νεκτάριο στον pemptousia.fm

Διαδώστε:
Είπαν για τον Άγιο Νεκτάριο στον pemptousia.fm

Μεγάλο αφιέρωμα στον Άγιος Νεκτάριο πραγματοποίησε χθες το ραδιόφωνο pemptousia.fm και η ζωντανή μεσημεριανή εκπομπή “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με την Μαρία Γιαχνάκη. 

Για τον μεγάλο και θαυματουργό Άγιο του 2οου αιώνα μίλησαν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας.

“Ο Άγιος Νεκτάριος υπήρξε ένας μεγάλος Άγιος της υπομονής και της σιωπής”

«Έχουμε πολλούς σταυρούς στη ζωή, αλλά ο σταυρός της συκοφαντίας, τον οποίο σήκωνε ο Άγιος Νεκτάριος -και μάλιστα όταν είναι άδικος, γίνεται πιο βαρύς. Ο Άγιός μας, όμως, δίνει ελπίδα σε όσους έχουν συκοφαντηθεί», είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας , ενώ χαρακτήρισε τον Άγιο Νεκτάριο ως έναν μεγάλο Άγιο της υπομονής και της σιωπής. «Να αγαπήσουμε τη σιωπή, περισσότερο την προσευχή, να δούμε εσωτερικά τον εαυτό μας, να δώσουμε παρηγοριά σε πονεμένες ψυχές, σε άρρωστες ψυχές, όπως έκανε κι ο Άγιός μας».

«Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ποιμένας όλης της οικουμένης»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ μίλησε για τη ζωή του Αγίου και την ιδιαίτερη τιμή της οποίας χαίρει στην Αίγινα, χαρακτηρίζοντας τον ως ποιμένα όλης της οικουμένης.

«Η αγιότητα – τρόπος ζωής του Αγίου Νεκταρίου»

Για το δίτομο έργο του «Ο Άγιος Νεκτάριος Κεφαλάς, Μητροπολίτης Πενταπόλεως – Ιστορική Μελέτη επί τη βάσει ανεκδότων αρχειακών πηγών» μίλησε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπας, με αφορμή βεβαίως την εορτή του Αγίου και τα 100 χρόνια από την κοίμησή του.

Για τον Άγιο Νεκτάριο και την ταινία «Man of God» (Ο άνθρωπος του Θεού) της Yelena Popovic μίλησε και η κ. Ειρήνη Σουγκανίδου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής Feelgood Entertainment, μίλησε για την ταινία, που πραγματεύεται τον βίο του Αγίου Νεκταρίου, το background της, αλλά και το πώς αυτή θα κάνει γνωστή την πολύπαθη ζωή του Αγίου σε όλο τον κόσμο.

«Είναι μια ταινία που θα αγκαλιαστεί από το κοινό. Είναι μια ταινία που θα βοηθήσει τον κόσμο να βρει την πίστη και την ελπίδα», δήλωσε η κυρία Σουγκανίδου στον pemptousia fm.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων