04/06/2019 04/06/2019 Σχέδιο νόμου, σύμφωνα με το οποίο οι Ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Λετονίας θα πρέπει να έχουν ζήσει στην χώρα για 10 ή περισσότερα χρόνια και να είναι πολίτες της, προωθεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να “ενισχυθεί η αυτονομία της εκκλησίας και να αποφευχθεί ενδεχόμενη επιρροή από το εξωτερικό”. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου...
04 Ιουνίου, 2019 - 8:15

Εκκλησία Λετονίας: Χαλαρώνει τους δεσμούς με τη Μόσχα

Διαδώστε:
Εκκλησία Λετονίας: Χαλαρώνει τους δεσμούς με τη Μόσχα

Σχέδιο νόμου, σύμφωνα με το οποίο οι Ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Λετονίας θα πρέπει να έχουν ζήσει στην χώρα για 10 ή περισσότερα χρόνια και να είναι πολίτες της, προωθεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να “ενισχυθεί η αυτονομία της εκκλησίας και να αποφευχθεί ενδεχόμενη επιρροή από το εξωτερικό”.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Sputnik η πρόταση νόμου αναφέρει ότι, τα κριτήρια ιθαγένειας και μόνιμης κατοικίας θα ισχύουν για υπαλλήλους θρησκευτικών οργανώσεων, των οποίων η ηγεσία βρίσκεται εκτός Λετονίας.
Σημειώνεται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Λετονίας τελεί υπό την σκέπη της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Πολιτικοί αναλυτές της χώρας, τονίζουν ότι η διάταξη αυτή στοχεύει στην ανεξαρτητοποίηση της εκκλησίας από την Μόσχα, ώστε να λειτουργεί με σχετική αυτονομία.
Ο νόμος θα ισχύει για τον Προκαθήμενο, για Μητροπολίτες, Αρχιεπισκόπους και Επισκόπους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων