28/06/2021 28/06/2021 Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο τελευταίος εκ των τραυματιών, Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Σωμαράκης, ο οποίος έχει εγκαύματα δευτέρου βαθμού μετά και τη βάναυση επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκε μαζί με ακόμη 7 Μητροπολίτες, 2 δικηγόρους και 1 αστυνομικό από πρώην ιερέα στη Μονή Πετράκη, την ώρα που συνεδρίαζε το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο για...
28 Ιουνίου, 2021 - 12:42
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2021 - 13:40

Εξιτήριο έλαβε ο Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου

Διαδώστε:
Εξιτήριο έλαβε ο Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο τελευταίος εκ των τραυματιών, Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Σωμαράκης, ο οποίος έχει εγκαύματα δευτέρου βαθμού μετά και τη βάναυση επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκε μαζί με ακόμη 7 Μητροπολίτες, 2 δικηγόρους και 1 αστυνομικό από πρώην ιερέα στη Μονή Πετράκη, την ώρα που συνεδρίαζε το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο για την υπόθεση καθαίρεσής του.

Ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» είπε ότι για χιλιοστά δεν έχασε την ακοή του από το αριστερό αυτί μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στο πρόσωπο και το σώμα με καυστικό υγρό.

“Βρίσκομαι στο σπίτι με αντιβίωση. Θα παρακολουθούμε από τους γιατρούς στο ΚΑΤ. Έχω τραυματιστεί στον αριστερό τράχηλο, στο αυτί και στο αριστερό χέρι. Έχω εγκαύματα Β’ βαθμού, με βάθος. Είναι ιάσιμα τα τραύματα μου και ίσως χρειαστεί πλαστική επέμβαση αργότερα”.

Μιλώντας για την αποτρόπαιη πράξη του 37χρονου ιερέα, ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου είπε ότι ανέμενε μια άσχημη συμπεριφορά από τον δράστη.

“Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όταν τελείωσε η δίκη και του ανακοίνωσαν την καθαίρεση προπηλάκισε τους αρχιερείς βρίζοντάς τους και απειλώντας τους. Μέχρι εκεί. Μετά ηρέμησε. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όταν τηλεφωνικά επικοινωνούσε με τη γραμματεία, ήταν ήρεμος, ευγενής. Δεν είχαμε κάποιο άλλο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο, στην αρχή φάνηκε να είναι λίγο θυμωμένος με τη συνεδρίαση. Ήθελε να εξαιρεθεί ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας (Νικόδημος) γιατί, όπως είπε, είχε γελάσει μαζί του στην προηγούμενη συνεδρίαση”.

Σχολιάζοντας την συμπεριφορά του δράστη της επίθεσης είπε: «Έπαιξε ένα πολύ καλό θέατρο. Ήξερε μέχρι την τελευταία στιγμή τη ήθελε να κάνει. Το έκανε όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει».

Η απολογία του κατηγορουμένου αναμένεται αύριο στις 11, καθώς δεν είχε διαβιβαστεί στον ανακριτή ο ιατρικός του φάκελος.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων