09/08/2021 09/08/2021 Για 7η μέρα παλεύουν με τις φλόγες οι πυροσβέστες και οι εθελοντές στην Βόρειο Εύβοια ενώ η φωτιά καίει ασταμάτητα δασικές εκτάσεις, οικισμούς και χωριά. Οι φλόγες εκτιμάται ότι έχουν καλύψει μια επιφάνεια 500.000 στρεμμάτων γης. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ – Αναζωπυρώσεις και μέτωπα από χωριό σε χωριό:      “Ζητώ συγγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν” είπε...
09 Αυγούστου, 2021 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2021 - 22:47

Έρευνα για την καταστροφή ζητά ο Εισαγγελέας: Χωριά και άνθρωποι στο έλεος του Θεού στη Βόρειο Εύβοια

Διαδώστε:
Έρευνα για την καταστροφή ζητά ο Εισαγγελέας: Χωριά και άνθρωποι στο έλεος του Θεού στη Βόρειο Εύβοια

Για 7η μέρα παλεύουν με τις φλόγες οι πυροσβέστες και οι εθελοντές στην Βόρειο Εύβοια ενώ η φωτιά καίει ασταμάτητα δασικές εκτάσεις, οικισμούς και χωριά. Οι φλόγες εκτιμάται ότι έχουν καλύψει μια επιφάνεια 500.000 στρεμμάτων γης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ – Αναζωπυρώσεις και μέτωπα από χωριό σε χωριό:

 

 

“Ζητώ συγγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν” είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσημη δηλώσή του προς τον ελληνικό λαό το απόγευμα της Δευτέρας. “Ο πόλεμος με τη φωτιά εξακολουθεί” πρόσθεσε, ένω έκανε λόγο για άμεσες αποζημιώσεις των πυροπλήκτων. “Οι ζημιές άρχισαν να καταγράφονται” είπε. Τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα απαντήσει προσωπικά σε κάθε ερώτημα. “Θα συνεχίσω να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου”.

Τους κύριους άξονες της στρατηγικής της κυβέρνησης σχετικά με το σχέδιο άμεσης ενίσχυσης των πυρόπληκτων και της αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών, αλλά και αυτοκριτική εμπεριείχε η δήλωση του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την διοχέτευση ενός πόσου, ύψους 500 εκατομμύριων ευρώ, ως πακέτο άμεσης στήριξης, ενώ προανήγγειλε στοχευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπτυξης ειδικά για την Εύβοια.

 

 

ΔΕΙΤΕ – Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν στη Βόρεια Εύβοια, με την πυρκαγιά να καίει μεγάλα δέντρα στο Πευκί. Η πυρκαγιά βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη θάλασσα, αφού «έσπασε» τη γραμμή άμυνας των πυροσβεστικών δυνάμεων:

 

 

Στο μεταξύ, εις βάθος έρευνα για το ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα μας, ακόμη και για ύπαρξη οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, με σημερινή παρέμβασή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιώτας με παραγγελία του προς την εισαγγελία Εφετών Αθηνών και τον Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τους ζητεί να συγκεντρώσουν «όλα τα κρίσιμα στοιχεία που παρέχουν ενδείξεις για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή για τέλεση του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1 και 2 ΠΚ».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κοινοποιεί την παραγγελία του προς το Διευθυντή Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Λάμπρο Σοφουλάκη, τον οποίο και θα ενημερώνει για την πρόοδο της έρευνας η εποπτεύουσα εισαγγελέας Εφετών.

Αναλυτικά, η παραγγελία του κ. Πλιώτα αναφέρει τα εξής:

«Προς τους κ.κ.:

1) Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών (Εποπτεύουσα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος)

2) Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής

Κοιν.: 1) Διευθυντή Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων
Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος

3) Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Λάμπρο Σοφουλάκη

Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός πυρκαγιών, ασυνήθους έντασης και έκτασης, που εκδηλώθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες, με συνέπεια να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημίες στο φυσικό περιβάλλον (και ιδίως στο δασικό πλούτο της χώρας), σε κτίρια, εγκαταστάσεις, σε αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες και σε τουριστικές υποδομές,με κίνδυνο μάλιστα για τη ζωή μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας, καθώς και ο «συγχρονισμός» στην εκδήλωσή τους, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης προανάκρισης κατά το άρθρο 245 παρ. 2 ΚΠΔ, παράλληλα βεβαίως και ανεξάρτητα από τον σχηματισμό των επί μέρους (κατά τόπο) δικογραφιών από τις δικαστικές αρχές και τους ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Π.Σ., να συγκεντρώσετε όλα τα κρίσιμα στοιχεία που παρέχουν ενδείξεις για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή για τέλεση του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1 και 2 ΠΚ: συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού(άρθρα 264 παρ. 1 και 265 παρ. 1 στοιχ. β,γ ΠΚ). Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί, σε όλο το εύρος του, το ποινικό δικονομικό οπλοστάσιο (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια, ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεωνκ.λπ) για να ελεγχθεί και να αξιοποιηθεί κάθε χρήσιμη σχετική πληροφορία.

Για την πρόοδο της προανάκρισης κατά το σχηματισμό της συναφούς ποινικής δικογραφίας, η Εποπτεύουσα Εισαγγελέας Εφετών θα ενημερώνει τον αρμόδιο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λάμπρο Σοφουλάκη.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Βασίλειος Η. Πλιώτας.»

 

Ο Πούτιν αυξάνει την πυροσβεστική βοήθεια προς Ελλάδα

 

 

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της κυβέρνησης της Ελλάδας ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να αυξηθεί η ρωσική ομάδα, που μάχεται με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.

«Λόγω του έκτακτου αιτήματος της κυβέρνησης της Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν έδωσε εντολή να αυξηθεί η ρωσική ομάδα, που δρα στην κατάσβεση πυρκαγιών στις κεντρικές περιφέρειες της Ελληνικής Δημοκρατίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχαν συνομιλήσει τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης Μιχαήλ Μισούστιν, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στους οποίους διαβιβάστηκε μεταξύ άλλων και το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παραχώρηση ενός δεύτερου αμφίβιου πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Beriev-200.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος της πρόσθετης ρωσικής βοήθειας, που θα παρασχεθεί στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μισούστιν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη διάθεση του Beriev Be-200, που συνέβαλε και συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, ενώ συζήτησαν το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και επανέλαβε την πρόσκληση να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Ρωσία. Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση και αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Η συνεργασία για την καταπολέμηση του κορωνοϊού ήταν επίσης ένα από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν οι δύο πρωθυπουργοί, όπως και στην αύξηση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 5 Μαΐου.

Τέλος, οι κύριοι Μητσοτάκης και Μισούστιν αναφέρθηκαν και στην τόνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που αποφέρει ήδη σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Δύο τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη αποστέλλονται στην Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Σε σημερινή τηλεφωνική μας επικοινωνία ευχαρίστησα τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος με ενημέρωσε ότι δύο τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη θα αποσταλούν στην Ελλάδα, καθώς, όπως επισήμανε, πλέον οι πυρκαγιές στην Τουρκία είναι υπό έλεγχο».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Οι δήμοι της Αττικής στέλνουν βοήθεια στις πυρόπληκτες περιοχές

 

 

Εύβοια: Συνεχίζουν οι φλόγες να κυκλώνουν τα χωριά

Μέχρι αυτήν την ώρα, σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία έχει φτάσει η φωτιά, η οποία τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Όλοι περιμένουν τα εναέρια, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη.

Γαλατσώνα, Αβγαριά, Καματριάδες, Γαλατσάδες Γερακιού, Αρτεμίσιο Ασμήνιο, Γούβες, Καστρί, Αγριοβότανο, Ελληνικό, νοιώθουν πολλές φορές το τελευταίο διήμερο την απειλή να γίνουν στάχτες. Οι φλόγες επιμένουν να περνάνε, να καταστρέφουν, να αφήνουν πίσω αποκαΐδια και πυκνό καπνό. Οι άνθρωποι φεύγουν, αφήνοντας πίσω τους νεότερους να υπερασπιστούν τα σπίτια τους. Σε καθένα απ’ τα χωριά, εξελίσσεται μία απίστευτη μάχη των κατοίκων, να κρατήσουν τις φλόγες έξω απ’ τις αυλές τους. “Τα χωριά εκκενώνονται. Πίσω όμως μένουν αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν και μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει τρομερή βοήθεια. Χωρίς αυτούς, πολλά χωριά θα είχαν καεί” υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός και συμπληρώνει: “Τα χώρια τα σώζουν αυτοί που το αγαπούν”.

Ανάμεσα σε Γαλατσάδες και Αβγαριά, για πολλές ώρες τώρα δίνεται μία μεγάλη μάχη από πολύ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, από εθελοντές, από κατοίκους, από ενισχύσεις που ήρθαν απ’ το εξωτερικό, με πληθώρα ρίψεων από τα εναέρια μέσα, χωρίς όμως να μπορούν να σταματήσουν την καταστροφική πορεία του μετώπου. “Αν περάσει το μέτωπο ανάμεσα σε Καματριάδες και Γαλατσάδες θα σταματήσει στην Αιδηψό και τους Ωρεούς” προβλέπουν οι κάτοικοι και επαναλαμβάνουν και οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης. Μεγάλο το παράπονο, πως μέχρι σήμερα το πρωί ήταν μόνοι τους. Ζητούσαν υποστήριξη από εναέρια μέσα και πυροσβεστικά οχήματα. Παραπονούνται πως «η βοήθεια δεν έφτανε ποτέ». Σήμερα βρέθηκαν εκεί σε κάθε μέτωπο της πυρκαγιάς αρκετοί πυροσβέστες, πολλά πυροσβεστικά συνεργεία από το εξωτερικό και δεκάδες εθελοντές, και έγιναν ακόμη πολλές ρίψεις από τα εναέρια μέσα – όμως το μέγεθος της φωτιάς δεν επέτρεψε μέχρι στιγμής να γευτούν και το ποθούμενο αποτέλεσμα.

Στα υπόλοιπα χωριά, μικρές εστίες γίνονται τεράστια μέτωπα, απειλώντας χωριά για δεύτερη ή τρίτη φορά, όπως έγινε στις Γούβες, το Καστρί, το Ασμήνι – ακόμη το Ελληνικό και το Καστρί.

“Είναι αδύνατο να κάνουμε προβλέψεις. Τοι μρίζον είναι να σταματήσουν οι φλόγες να καταστρέφουν. Αυτό ζητάμε, αυτό επιθυμούμε, αυτό παλεύουμε” τονίζει ο περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, που αποφεύγει να αναφερθεί σε εκτιμήσεις για τα καμένα.

“Νιώθω ότι αυτές οι συνθήκες θα πρέπει να μας γίνουν μάθημα, καθώς είναι μοναδικές για τον τόπο μας και για την ιστορία του. Θέλω να σημειώσω μόνο τούτο: Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για την επόμενη μέρα και εκεί θα είμαστε ασυμβίβαστοι” υπογραμμίζει ο κ. Σπανός. «Υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν οικογένειες, υπάρχουν νέοι που είχαν συνδέσει τη ζωή τους με το δάσος, με την παραγωγή του, όπως οι ριτινοσυλλέκτες. Δεν είναι ότι έχασαν πιθανά το μοναδικό τους σπίτι. Έχασαν τα πάντα. Θα μείνουμε δίπλα τους να σταθούν στα πόδια τους να ζήσουν να δημιουργήσουν…» τονίζει ο περιφερειάρχης.

 

Στη φωτογραφία φαίνεται η περιοχή που έχει καλύψει η φωτιά στην Βόρειο Εύβοια: 

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Ο καπνός από τις φλόγες κάλυψε μεγάλο μέρος της χώρας και επηρεάζει περιοχές τόσο στη Βόρειο Ελλάδα όσο και προς τα Νότια ανάλογα τη φορά των ανέμων.

Όπως έγραψε το Πρακτορείο Ορθοδοξία (ope.gr) , ο καπνός δημιούργησε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα μέχρι την Κοιλάδα του Σπερχειού δυσκολεύοντας την αναπνοή των κατοίκων της Κεντρικής Ελλάδας.

Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο του Νικολάου Ζαΐμη:

 

 

 

 

Η φωτιά φαίνεται από την Σκιάθο και δείχνει το μέγεθος της καταστροφής:

Η φωτιά από την παραλία Αζάπικο Σιθωνίας στην Χαλκιδική:

Από θαύμα σώθηκε η Μονή του Οσίου Δαυίδ

Από θαύμα σώθηκε η ανδρώα Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια, όπως και πολλές μονές, εκκλησίες και ξωκκλήσια, τα οποία πλησίασε σε απόσταση αναπνοής η πύρινη λαίλαπα και τα οποία, μάλιστα, εγκαταλείφθηκαν από τον κρατικό μηχανισμό.

Δείτε την φωτογραφία που αποτυπώνει το αποτέλεσμα της πυρκαγιάς στην Ιερά Μονή: 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ope.gr, η φωτιά «έγλειψε» το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ Ευβοίας. Σε προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε το Πρακτορείο Ορθοδοξία (ope.gr) με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ, Γέροντα Γαβριήλ, ο ίδιος έκανε λόγο για τρανταχτό και κατάφανερο θαύμα τις κρίσιμες ώρες της επίθεσης της πύρινης λαίλαπας στο μοναστήρι, κατά το απόγευμα της Τετάρτης, 4 Αυγούστου.

«Περιμέναμε ότι θα βρούμε στάχτη το μοναστήρι, είπε, άλλα είχαμε τελεία εμπιστοσύνη στον Θεό και στους Αγίους. Συζητώντας μαζί του, έγινε λόγος για φωτιά που έκαιγε, αλλά ουσιαστικά δεν έκαιγε, καθώς γύρω από το μοναστήρι συντηρήθηκε ζωντανή και καταπράσινη βλάστηση, αν και η λαίλαπα «έγλειφε» τις μάνδρες του ιερού χώρου».

Στο μεταξύ, όλα τα παρεκκλήσια της Ιεράς Μονής είναι παντελώς άθικτα, αν κι εκείνα έδειχναν ότι είναι τυλιγμένα στις φλόγες και όλοι υπέθεταν ότι δε θα σωθούν, αλλά σώθηκαν με τη βοήθεια του Θεού, είπε ο Γέροντας στο Πρακτορείο μας. Οι ζημιές είναι λίγες και ήδη σήμερα η αδελφότητα λειτούργησε και λιτάνευσε τα ιερά σεβάσματα.

Σύμφωνα με τον Γέροντα, καίνε ακόμη διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην περιοχή, αλλά δεν είναι κοντά στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Στην αυλή συναντάει κανείς ορισμένα αποκαϊδια, αλλά η μαρτυρία για το συγκλονιστικό θαύμα της διάσωσης της Μονής γεμίζει με ελπίδα την αδελφότητα για το μέλλον.

Ο Γέροντας Γαβριήλ, κατά την τηλεφωνική συνομιλία μας, επέμεινε ότι συνέβη μεγάλο και εκκωφαντικό θαύμα. Οι φλόγες ήταν 30 και 40 μέτρα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Οι εθελοντές όντως βοήθησαν και είχαν μεγάλο ρόλο, τόνισε ο Καθηγούμενος, αλλά κανείς εκτός από τον Θεό δεν μπορούσε να σώσει το μοναστήρι.

«Ό,τι θέλει ο Θεός», είχε πει τότε ο Γέροντας Γαβριήλ και ο Θεός βοήθησε, μαζί με τους Αγίους της Μονής.

Διαβάστε περισσότερα!

Στο πλευρό των πυροσβεστών και των πυρόπληκτων η Εκκλησία: 

Η Εκκλησία της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις βρέθηκαν από την αρχή στο πλευρό των πυρόπληκτων και προσπαθούν για την κάλυψη των αναγκών τους ενώ συνδράμουν παράλληλα και στο έργο των εθελοντών και των πυροσβεστών. Συγκεκριμένα τόσο η Αρχιεπισκοπή όσο και οι Μητροπόλεις που επηρεάστηκαν από τις φωτιές παραχώρησαν τα κτήριά τους προς χρήση σε όσους χρειάζονται στέγαση λόγω εκκενώσεων.

Η ΜΚΟ «Αποστολή» βρέθηκε στα μέτωπα της πυρκαγιάς μετά από εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου για να συνδράμουν στον αγώνα που δίνουν Εθελοντές, πολίτες, τα Σώματα Ασφαλείας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, με τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική και την Εύβοια και στο πέρασμα τους επιφέρουν ολέθριες συνέπειες

Σε δήλωση του ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας υπογράμμισε την αγωνία του Μακαριωτάτου και την ξεκάθαρη εντολή του να σταθούμε δίπλα σε όποιον υποφέρει, συνδράμοντας με κάθε τρόπο, υλοποιώντας μέτρα ενίσχυσης των πυρόπληκτων και ενημερώνοντας για την διάθεση των δομών της Εκκλησίας προς ανακούφιση των πληγέντων

Ανακοίνωση σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής απέστειλε η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, αφού μεγάλο μέρος τους εξελίχθηκε σε εδάφη της επισκοπικής της δικαιοδοσίας/δραστηριότητας. Σε αυτήν, η Μητρόπολη, τώρα που οι πυρκαγιές επιτέλους ελέγχθηκαν, αναφέρεται στο τι δράσεις ανέλαβε κατά τη διάρκειά τους, όπως η φιλοξενία  πυρόπληκτων, η χορήγηση υλικής και πνευματικής βοήθειας κ.λπ., ενώ τονίζεται ότι ζει Κύριος ο Θεός ημών και με τη δική Του βοήθειά θα αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η παρουσία πυροσβεστών και εθελοντών στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο , οι οποίοι, πριν αναχωρήσουν για τα σημεία δράσης και επιφυλακής, περνούσαν να λάβουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. 

 

Με πληροφορίες απο το ΑΠΕ ΜΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων