16/02/2020 16/02/2020 Όταν παραδοσιακά Ορθόδοξες χώρες και κοινωνίες με βεβαρημένη μάλιστα πορεία λόγω των αντιχριστιανικών καθεστώτων που επικράτησαν εκεί για πολλές δεκαετίες, βρίσκουν τα συνειδησιακά αποθέματα να διατηρούν τις παραδόσεις τους, η Ελλάδα εκτελεί τυφλά χωρίς την παραμικρή αντίδραση, τις “ντιρεκτίβες” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, γινόταν λόγος για αίσθηση προσπάθειας αφελληνισμού και αποχριστιανισμού της...
16 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2020 - 10:59

Η “αποελληνοποίηση” των Ελλήνων από τη Δύση…

Διαδώστε:
Η “αποελληνοποίηση” των Ελλήνων από τη Δύση…

Όταν παραδοσιακά Ορθόδοξες χώρες και κοινωνίες με βεβαρημένη μάλιστα πορεία λόγω των αντιχριστιανικών καθεστώτων που επικράτησαν εκεί για πολλές δεκαετίες, βρίσκουν τα συνειδησιακά αποθέματα να διατηρούν τις παραδόσεις τους, η Ελλάδα εκτελεί τυφλά χωρίς την παραμικρή αντίδραση, τις “ντιρεκτίβες” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, γινόταν λόγος για αίσθηση προσπάθειας αφελληνισμού και αποχριστιανισμού της χώρας. Σήμερα, μπορούμε να μιλάμε για συγκεκριμένα γεγονότα, πρωτοβουλίες και αποφάσεις εκ μέρους των κυβερνήσεων και καθ’ υπαγόρευσιν των Βρυξελλών, που χωρίς σοβαρά προσχήματα, επιχειρούν την αποψίλωση των εθνικών και θρησκευτικών χαρακτηριστικών τους Έθνους μας.
Τον περασμένο Σεπτέμβρη, το Υπουργείο Παιδείας πήρε την απόφαση να υιοθετήσει την εισήγηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να αφαιρεθεί το θρήσκευμα από τα απολυτήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Συνόδευσε, δε, την απόφαση αυτήν με την δήλωση της υπουργού ότι “Προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων, ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου”.

 

Τι γίνεται, όμως, σε άλλες Ορθόδοξες χώρες;

Την ίδια ώρα, στην Βουλγαρία η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχει ολοκληρώσει την προπαρασκευή βιβλίων για όλες τις σχολικές τάξεις και στις αρχές Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η αποδοχή των βιβλίων αυτών, από τον αρμόδιο τομέα του Υπουργείου Παιδείας της χώρας. Εκτός αυτού, το εν λόγω Υπουργείο επιβραβεύει την μαθητιώσα νεολαία για εξωσχολικές θρησκευτικές δράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το Υπουργείο Παιδείας επιβραβεύει νέους για εξωσχολικές θρησκευτικές δράσεις. 

 

Στη συνέχεια, η αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Μητρόπολης Πειραιώς και άλλων θρησκευτικών φορέων για την απόφαση της ως άνω αναφερόμενης αφαίρεσης του θρησκεύματος, είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όμως, η απόφαση του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου είναι απογοητευτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΊΣΗΣ: ΣΤΕ: Συνταγματική η αφαίρεση της θρησκευτικής αγωγής των νέων από τον οργανισμό του Υπ. Παιδείας

 

Την ίδια ώρα, η συζήτηση στην Ορθόδοξη και πρώην κομμουνιστική Ρωσία έχει ανοίξει για το Σύνταγμα και τις αλλαγές που επιδέχεται. Εκεί οι πολιτικές δυνάμεις και ο λαός αντιστέκονται στις σειρήνες της εποχής και της Δύσης και δεν απεμπολούν την παράδοσή τους. Το δε, κομμουνιστικό κόμμα της Ρωσίας, δέχεται την αναφορά του Θεού στο Σύνταγμά της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι κομμουνιστές δεν διαφωνούν με την αναφορά του Θεού. 

 

Τι κάνουν την ίδια ώρα οι Έλληνες πολιτικοί της αριστεράς;

Στις 11 Φεβρουαρίου, εξάλλου, του τρέχοντος έτους, μετά από καταγγελία-ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιου Κούλογλου ότι η Ελλάδα προάγει την καλλιέργεια της Εθνικής Συνείδησης, η αρμόδια σε θέματα Παιδείας, Ευρωπαία Επίτροπος καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί πλήρως με την ευρωπαϊκή αντίληψη σύμφωνα με την οποία τα ζητήματα παιδείας πρέπει να έχουν μόνο κοινωνιολογικό και όχι εθνικό ή πατριωτικό πρόσημο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Ε.Ε. καλεί την Ελλάδα να μην αναγράφει το θρήσκευμα 

 

Ποια η στάση της χώρας μας έναντι άλλων, στο πολυσυζητημένο ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα …ζευγάρια;

Όλοι θυμόμαστε τον περιβόητο νόμο που εγκαινιάζει το δικαίωμα των ομόφυλων ”ζευγαριών” να αναλάβουν την αναδοχή παιδιών, ο οποίος έλαβε χώρα πριν από περίπου έναν χρόνο. Ένας νόμος που ουσιαστικά καταδικάζει ανθρώπους χωρίς ανεπτυγμένη συνείδηση και κριτήριο, να μεγαλώνουν χωρίς την διακριτότητα των δύο γονιών. Θυμόμαστε, επίσης, ότι ο Γάλλος ηγέτης Εμμανουέλ Μακρόν δεν δίστασε να νομοθετήσει την σχετική ορολογία ”Γονιός 1″ και ”Γονιός 2”.

Αντίθετα, στην πάλαι κομμουνιστική και πάντως, Ορθόδοξη Ρωσία, ο Πρόεδρος Πούτιν με πρόσφατες δηλώσεις του ξεκαθαρίζει ότι όσο είναι αυτός στο τιμόνι της Ρωσίας η εν λόγω ορολογία δεν πρόκειται να υιοθετηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:: Πούτιν: Δεν υπάρχουν οι έννοιες “Γονιός 1” και “Γονιός 2”

 

Η απόπειρα περιεκτικής τεκμηρίωσης του Πρακτορείου Ορθοδοξία για την “Αποελληνοποίηση των Ελλήνων”, βασίζεται δυστυχώς σε ορατά και συνεχώς αυξανόμενα “κρούσματα…”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων