11/12/2019 11/12/2019 ΑΡΙΖΟΝΑ – Δημήτρης Κατσικλής Τον πνευματικό αναγεννητή της Ορθοδοξίας στην Αμερικανική ήπειρο αποχαιρετά σε λίγη ώρα η Αριζόνα.  «Υποκλίνομαι στην αγία μορφή του Γέροντος Εφραίμ με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη, διότι θεμελίωσε τον ορθόδοξο μοναχισμό στην Αμερική και εγεώργησε το άγονο της πνευματικής ερήμου της χώρας μας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σε μήνυμα του...
11 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2019 - 21:35

Η Αριζόνα αποχαιρετά σε λίγη ώρα τον Γέροντα Εφραίμ

Διαδώστε:
Η Αριζόνα αποχαιρετά σε λίγη ώρα τον Γέροντα Εφραίμ

ΑΡΙΖΟΝΑ – Δημήτρης Κατσικλής

Τον πνευματικό αναγεννητή της Ορθοδοξίας στην Αμερικανική ήπειρο αποχαιρετά σε λίγη ώρα η Αριζόνα. 

«Υποκλίνομαι στην αγία μορφή του Γέροντος Εφραίμ με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη, διότι θεμελίωσε τον ορθόδοξο μοναχισμό στην Αμερική και εγεώργησε το άγονο της πνευματικής ερήμου της χώρας μας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σε μήνυμα του για την εκδημία του Γέροντα.

Από τα πέρατα της οικουμένης έχουν συναθροιστεί πνευματικά τέκνα και πιστοί, οι οποίοι ευλαβικά προσέρχονται ώστε να αποδώσουν τελευταίον ασπασμό στο πνευματικό ανάστημα,τέλειο υποτακτικό, του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, του οποίου η αγιασμένη κάρα είναι αποθησαυρισμένη στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου ως πνευματική άγκυρα και θεμέλιο της αθωνικής ησυχαστικής παρακαταθήκης. Μια παρακαταθήκη την οποία ο Μακαριστός Γέροντας Εφραίμ μεταλαμπάδευσε και καλλιέργησε στη Νέα Γη.

Στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αγίου Φραγκίσκου κ. Γερασίμου , Ατλάντας κ. Αλεξίου, Ντένβερ κ. Ησαΐα. Από το Άγιον Όρος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος με συνοδεία πατέρων της Μονής, και πνευματικά του τέκνα. Από την Ελλάδα, όλες οι μοναστικές αδελφότητες που ήταν υπό τη πνευματική καθοδήγηση του Γέροντα, βρίσκονται εδώ. Από τις ΗΠΑ είναι παρούσες όλες οι μοναστικές αδελφότητες τις οποίες ίδρυσε με τη χάρη του θεού ο Γέροντας και πλήθος κληρικών από όλες τις εν Αμερική Ορθόδοξες εκκλησίες. Από την Κύπρο εκπροσωπεί την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ο Πρωτοσύγκελος π. Ησαΐας Μαχαιριώτης με συνοδεία πατέρων.

Πνευματικά τέκνα του μακαριστού Γέροντα, ηγούμενοι και γερόντισσες, μοναστικές αδελφότητες , κληρικοί και λαϊκοί , άπαντες συναθροίζονται ώστε να προπέμψουν το χαριτόβρυτο λείψανο του Γέροντα Εφραίμ στη γη και να δοξάσουν το μέλλοντα γεννηθήναι Χριστόν που ανέδειξε τέτοιο ανάστημα στους έσχατους καιρούς. Ανάστημα τέτοιο που με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος χιλιάδες ήλκισε προς μετάνοια και γνώσιν Θεού , χιλιάδες ενέδυσε με το μοναχικό ένδυμα και σχήμα διδάσκοντας τη μοναδική πολιτεία, χιλίαδες ανέπαυσε με το πετραχήλι του, θαυματουργόντας σε χιλιάδες όντας ακόμα εν ζωή. Υπήρξε πατήρ πατέρων, θεόπτης διδάσκαλος της νοεράς προσευχής, ασκητής μέγας, πολιστής της ερήμου, κοινοβιάρχης, ιδρυτής 30 και πλέον μονών στο Άγιον Όρος, στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, με χριστομίμητο ταπείνωση έρων τον σταυρόν αυτού έως εσχάτων της ζωής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σήμερα έφυγε για τους ουρανούς ο τελευταίος της Συνοδείας
Το Βλέμμα του Παραδείσου: Λόγοι Γέροντος Εφραίμ Αριζόνας
Οι τελευταίες εγκόσμιες στιγμές του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα
ΑΡΙΖΟΝΑ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – Κοίμηση Γέροντος Εφραίμ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»- Ο γέροντας που μετέτρεψε τις ερήμους σε «αγιασμένους τόπους»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 7.00: Έφυγε σαν να μπήκε κατευθείαν στον Όρθρο

Οι πιστοί προσκυνούν το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντα Εφραίμ (ΦΩΤΟ)

«Φύτρωσαν ναοί, μοναχοί και άνθη και ευωδιάζουν στις ΗΠΑ»

 

 

Στη Μονή κατέφθασε και ο Μητροπολίτης Ντέβερ κ. Ησαΐας, προκειμένου να προσκυνήσει το σκήνωμα και να τελέσει τρισάγιο. 

Αναμένεται πάνω από 4.000 άνθρωποι να παρευρεθούν σήμερα στην εξόδιο ακολουθία και να δειπνήσουν στη τράπεζα. Για το λόγο αυτό οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εντατικά. 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων