08/01/2023 08/01/2023 Mε εχθροπραξίες και εκατέρωθεν κατηγορίες ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η μονομερής ρωσική εκεχειρία την οποία είχε διατάξει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία λόγω της εορτής των Χριστουγέννων με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, που ακολουθεί η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Επί της ουσίας, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, κατάπαυση πυρός δεν υπήρξε ποτέ, με τον Ουκρανό πρόεδρο,...
08 Ιανουαρίου, 2023 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2023 - 11:13

Η Χριστουγεννιάτικη εκεχειρία που δεν έγινε ποτέ

Διαδώστε:
Η Χριστουγεννιάτικη εκεχειρία που δεν έγινε ποτέ

Mε εχθροπραξίες και εκατέρωθεν κατηγορίες ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η μονομερής ρωσική εκεχειρία την οποία είχε διατάξει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία λόγω της εορτής των Χριστουγέννων με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, που ακολουθεί η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Επί της ουσίας, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, κατάπαυση πυρός δεν υπήρξε ποτέ, με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αναφέρει σε χθεσινό μήνυμά του ότι «ρωσικές οβίδες που ξανά το Μπαχμούτ και άλλες ουκρανικές θέσεις», σημειώνοντας πως «ο κόσμος μπόρεσε για άλλη μια φορά να δει πόσο ψευδείς είναι οι λέξεις οποιουδήποτε επιπέδου που ακούγονται από τη Μόσχα».

Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι, μέσω του υπουργείου Άμυνας είχαν αναφέρει ότι οι δυνάμεις τους επιτηρούσαν την εκεχειρία από την έναρξή της, ωστόσο, υποστήριξαν «απώθησαν ουκρανικές επιθέσεις», ισχυριζόμενοι ότι το Κίεβο εμπόδισε την προσωρινή παύση των μαχών.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στα κυριότερα ενεργά σημεία του πεδίου μαχών, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική παύση των εχθροπραξιών, ενώ επίσημα κατεγράφησαν και τουλάχιστον τρεις νεκροί.

Διαβάστε επίσης: 

Ουκρανία: Βομβαρδισμοί παρά την εκεχειρία των Χριστουγέννων

Με βομβαρδισμούς Ουκρανοί και Ρώσοι «γιορτάζουν» τα Χριστούγεννα (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ουκρανοί γιόρτασαν στην Ι.Μ Λαύρας των Σπηλαίων τα Χριστούγεννα (ΦΩΤΟ)

Χριστούγεννα στη Μόσχα

Χριστούγεννα ειρήνης και όχι εκεχειρίας στην εμπόλεμη Ουκρανία

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων