13/07/2022 13/07/2022 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», άρθρα του οποίου αφορούν και εκκλησιαστικά ζητήματα.  Για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται τόσο...
13 Ιουλίου, 2022 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2022 - 12:24

Κεφαλίδου: “Από την αρχή είμασταν με τον απλό παπά”

Διαδώστε:
Κεφαλίδου: “Από την αρχή είμασταν με τον απλό παπά”

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», άρθρα του οποίου αφορούν και εκκλησιαστικά ζητήματα. 

Για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται τόσο σχετικά με τις Επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Δωδεκάνησο όσο για τις οργανικές θέσεις των κληρικών μίλησε η εισηγήτρια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Χαρά Κεφαλίδου. Στο σύντομο σχολιασμό επί των άρθρων αυτών η Βουλευτής Δράμας αναφέρθηκε στις προηγούμενες προσπάθειες που επιτηρήθηκαν για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των οργανικών θέσεων όπως η συμφωνία που επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την Εκκλησία της Ελλάδος το 2018.

Επίσης, ανέφερε ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ στοχεύουν στην ειλικρινή επίλυση των θεμάτων ενώ πρόσθεσε ότι, η παράταξή της, από την αρχή ήταν ξεκάθαρη και στήριξε τον “απλό παπά”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, παρά τη θετική πλευρά της επίλυσης αρκετών ζητημάτων, υπάρχουν εκκρεμότητες τόσο με το συνταξιοδοτικό των κληρικών όσο και με την εκκλησιαστική δικαιοσύνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων