11/05/2023 11/05/2023 Για το έργο προόδου στην Κιβωτό του Κόσμου ενημερώνει με επίσημο Δελτίο Τύπου η προσωρινή διοίκηση η οποία διορίστηκε τον Νοέμβριο 2022 μετά και τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα εκείνο το διάστημα. Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου αναφέρει: Με απόφασή του, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διόρισε τον Νοέμβριο 2022 νέα προσωρινή διοίκηση στην Κιβωτό...
11 Μαΐου, 2023 - 14:40

Κιβωτός του Κόσμου: Αναφορά προόδου εξαμήνου της προσωρινής διοίκησης

Διαδώστε:
Κιβωτός του Κόσμου: Αναφορά προόδου εξαμήνου της προσωρινής διοίκησης

Για το έργο προόδου στην Κιβωτό του Κόσμου ενημερώνει με επίσημο Δελτίο Τύπου η προσωρινή διοίκηση η οποία διορίστηκε τον Νοέμβριο 2022 μετά και τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα εκείνο το διάστημα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Με απόφασή του, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διόρισε τον Νοέμβριο 2022 νέα προσωρινή διοίκηση στην Κιβωτό του Κόσμου, μέλη της οποίας είναι άνθρωποι με πολυετή εμπειρία σε φορείς παιδικής προστασίας στην Ελλάδα.

Με πρωταρχικό μέλημα τη φροντίδα των παιδιών που υποστηρίζονται από την Κιβωτό, σε 7 Σπίτια Φιλοξενίας πανελλαδικά, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, και τον Παιδικό Σταθμό, η νέα διοίκηση ανέλαβε τη συνέχιση της λειτουργίας του οργανισμού, καθώς και να εφαρμόσει την ειδική νομοθεσία για την παιδική προστασία στο σύνολο της δραστηριότητας του.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλώνει: «Αυτή η κρίση επηρεάζει πρώτα από όλα τα παιδιά της Κιβωτού. Για το καλό αυτών των παιδιών ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της πολιτείας να αναλάβουμε τη διαχείριση αυτής της μεταβατικής περιόδου. Για αυτό, εργαζόμαστε εντατικά για να θέσουμε τις βάσεις για έναν φορέα-πρότυπο για την παιδική προστασία στην Ελλάδα, που θα διαπνέεται από διαφάνεια και εξωστρέφεια. Προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά.»

Για να μπορέσει να εκπληρώσει το σημαντικό έργο που της ανατέθηκε από την πολιτική ηγεσία, η διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες, απαραίτητες ενέργειες, εστιάζοντας στα εξής:

  • Δημιουργία ενός ασφαλούς, σύγχρονου και κατάλληλου περιβάλλοντος για τα παιδιά.
  • Διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Κιβωτού με βάση τη νομοθεσία και τις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της χρηστής οικονομικής διαχείρισης.
  • Συνεργασία με καταρτισμένο και κατάλληλο προσωπικό για όλους τους ρόλους και όλες τις δομές του οργανισμού.
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών αναδοχών και υιοθεσιών, σύμφωνα πάντοτε με το πλαίσιο του Υπουργείου Εργασίας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνημμένη Αναφορά Προόδου Εξαμήνου, Νοέμβριος 2022 – Μάιος 2023, με όλες τις ενέργειες που υλοποιούνται τους πρώτους έξι μήνες της θητείας της προσωρινής διοίκησης. Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμά πως θα έχει ολοκληρώσει το έργο που του ανατέθηκε από την πολιτεία ως τη λήξη της θητείας του τον Νοέμβριο του 2023.

Η Μαρία Χατζηνικολάκη, Γενική Διευθύντρια της Κιβωτού του Κόσμου, αναφέρει: «Η υπόθεση της Κιβωτού επηρέασε όλο το οικοσύστημα της κοινωνικής προσφοράς στην Ελλάδα. Η εμπιστοσύνη του κόσμου κλονίστηκε. Τα παιδιά της Κιβωτού όμως παραμένουν εδώ και χρειάζεται να νιώθουν ασφαλή. Αυτή είναι συλλογική υποχρέωση. Εμείς, κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας, αλλά χρειαζόμαστε τη στήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας για να τα καταφέρουμε, γιατί η παιδική προστασία είναι υπόθεση όλων μας.»

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά της Κιβωτού σε αυτή την απαιτητική μεταβατική περίοδο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων