01/07/2023 01/07/2023 Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, μετά την απολογία του. Στον πατέρα Αντώνιο επιβλήθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Α.Τ και εγγύηση 10.000 ευρώ. Ο π. Αντώνιος έδωσε απολογία τεσσάρων ωρών στην...
01 Ιουλίου, 2023 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2023 - 11:26

Κιβωτός του Κόσμου: Ελεύθερος με όρους ο πατέρας Αντώνιος

Διαδώστε:
Κιβωτός του Κόσμου: Ελεύθερος με όρους ο πατέρας Αντώνιος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, μετά την απολογία του.

Στον πατέρα Αντώνιο επιβλήθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Α.Τ και εγγύηση 10.000 ευρώ.

Ο π. Αντώνιος έδωσε απολογία τεσσάρων ωρών στην 22η ανακρίτρια για την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ενώ επί μία ώρα απαντούσε στις ερωτήσεις του εισαγγελέα. Πριν την απολογία του κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο π. Αντώνιος, απολογούμενος, ακολούθησε τη γραμμή της απόλυτης άρνησης, τονίζοντας ότι είναι ψευδείς οι καταγγελίες εναντίον του.

Ειδική μνεία στο απολογητικό του υπόμνημα έχει κάνει στον 19χρονο καταγγέλλοντα. Είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά, τα όσα καταγγέλλει είναι σκευωρία και ενδεχομένως μπορεί και να χρηματίστηκε, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο ιερέας.

Μάλιστα, επικαλείται φωτογραφίες που δείχνουν την πολυτελή ζωή που έκανε το φερόμενο ως θύμα, μετά την κατάθεσή του στις αρχές. Η υπεράσπισή του προσκόμισε βίντεο, που κατά τον κατηγορούμενο, αποδεικνύει ότι την ημέρα κατά την οποία φέρονται να τελέστηκαν οι ασελγείς πράξεις, ο 19χρονος και ο πατέρας Αντώνιος, βρίσκονταν σε διαφορετικά μέρη.

Στο πλευρό του βρισκόταν η πρεσβύτερα, Σταματία Γεωργαντη, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, ενώ ακόμη 20 μάρτυρες υπεράσπισης που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο, κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ανάμεσά τους, τουλάχιστον 5 φιλοξενούμενοι σε δομές της Κιβωτού, φέρονται να έχουν καταθέσει ότι τους προσέγγισε ο 19χρονος και τους ζήτησε να καταγγείλουν τον ιδρυτή της Κιβωτού.

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ, ο δεύτερος ανήλικος που τον κατήγγειλε για σεξουαλικη κακοποίηση φέρεται να άλλαξε την κατάθεσή του στην ανακρίτρια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων