15/12/2022 15/12/2022 Με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, δεσμεύτηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του και δύο ακόμη προσώπων της Κιβωτού του Κόσμου. Ειδικότερα, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κ. Βουρλιώτης διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το πόρισμα της έρευνας...
15 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2022 - 18:18

Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύτηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Διαδώστε:
Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύτηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, δεσμεύτηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του και δύο ακόμη προσώπων της Κιβωτού του Κόσμου.

Ειδικότερα, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κ. Βουρλιώτης διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το πόρισμα της έρευνας της Αρχής για την Κιβωτού του Κόσμου, καθώς εντοπίζονται ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή και δύο συνεργατών τους.

Συγκεκριμένα, σε λογαριασμούς και ακίνητα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας.

Το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της ΜΚΟ, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες, ενώ για αλλά δύο πρόσωπα φέρεται να προέκυψαν “ύποπτα” ποσά.

Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης. Μια βαρύτατη ποινικά και ηθικά υπόθεση θα κληθεί να αντιμετωπίσει δικαστικά τις προσεχείς ημέρες ο πατήρ Αντώνιος της Κιβωτού καθώς οι εισαγγελικές αρχές ολοκληρώνουν την έρευνα για τις καταγγελίες περι ασελγών πράξεων σε βάρος ανηλίκων τροφίμων της δομής και τις επόμενες μέρες αναμένεται να στείλουν κλήση προς παροχή εξηγήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά και την δεύτερη κατάθεση, ενός 15χρονου παιδιού , σύμφωνα με την οποία φέρεται να λέει πως σε ηλικία 13 ετών δέχτηκε ασελγείς σεξουαλικές πράξεις απο τον ιερέα, πυροδοτούνται οι ήδη δρομολογημένες δικαστικές εξελίξεις.

Δηλαδή η απόφαση, όπως φαίνεται για κλήτευση προς παροχή εξηγήσεων, φέρεται να είχε ληφθεί ήδη απο τις πρωτες καταθέσεις, αλλά πλεον μετά και την δεύτερη καταγγελία είναι μονοδσρομος. Επι της ουσίας ο π. Αντώνιος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή εντός των προσεχών ημερών. Πρόκειται για διαδικασία που δεν τον καθιστά κατηγορούμενο αλλά είναι ένα στάδιο πριν. Θα απαντήσει στα εισαγγελικά ερωτήματα και εν συνεχεία θα αποφασιστεί αν θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη σε βάρος του για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Παράλληλα αρχικά θα του χορηγηθούν αντίγραφα της δικογραφίας και των καταγγελιών και προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του. Επίσης δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του αλλά μπορεί να παράσχει εξηγήσεις δια υπομνήματος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων