23/08/2019 23/08/2019 Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος Φωτογραφίες – Βίντεο: Ραφαήλ Γεωργιάδης ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές και πανηγυρικές ιερές Ακολουθίες στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας με την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονα,  Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου, Σταγών και Μετεώρων κ....
23 Αυγούστου, 2019 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2019 - 17:03

Οι εορτασμοί στην Παναγία Φανερωμένη στην Ν. Μηχανιώνα

Διαδώστε:
Οι εορτασμοί στην Παναγία Φανερωμένη στην Ν. Μηχανιώνα

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες – Βίντεο: Ραφαήλ Γεωργιάδης

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές και πανηγυρικές ιερές Ακολουθίες στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας με την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονα,  Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου του οικείου ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και πολλών κληρικών.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες θεομητορικές πανηγύρεις που αγκαλιάζει όλους τους πρόσφυγες καθώς η σεβάσμια εικόνα έφθασε μαζί με τους ξεριζωμένους της Μικράς Ασίας.

Ας σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου χθες και σήμερα κατέκλυσε τον περικαλλή ιερό ναό της Παναγίας για να ασπαστεί την ιστορική θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μηχανιώτισσας και να κλίνει ευλαβικό γόνυ στην Μητέρα όλου του κόσμου. Συγκινητικές στιγμές έλαβαν χώρα χθες κατά τη λιτανεία της εικόνος στους δρόμους και στα στενά της κωμοπόλεως, ενώ σήμερα από πολύ νωρίς άντρες, νέοι και μανάδες με βρέφη προστρέχουν στη θ. Λειτουργία. Ο εορτασμός θα συνεχιστεί και σήμερα το απόγευμα με εόρτιο εσπερινό και ιερά παράκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης – Τριήμεροι Εορτασμοί

Εξήλθε η Παναγία στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ: Υπομονή για την αγάπη της Παναγιάς

Η μεγάλη Παναγία που έφεραν οι πρόσφυγες στη Μηχανιώνα

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων