18/02/2020 18/02/2020 Την διδακτορική διατριβή με θέμα: «Η Συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος στις διορθόδοξες σχέσεις κατά τον 20ό αιώνα», υποστήριξε με επιτυχία ο Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Μητράρας, υπεύθυνος του γραφείου Επικυρώσεων της Ιεράς Συνόδου.  Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής Η διατριβή, με το ιδιαίτερο αυτό θέμα, κατατέθηκε στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας και έγινε δεκτή από το σώμα...
18 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2020 - 15:21

Με Άριστα κρίθηκε η διδακτορική διατριβή του Αρχιμ. Μάξιμου Μητράρα

Διαδώστε:
Με Άριστα κρίθηκε η διδακτορική διατριβή του Αρχιμ. Μάξιμου Μητράρα

Την διδακτορική διατριβή με θέμα: «Η Συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος στις διορθόδοξες σχέσεις κατά τον 20ό αιώνα», υποστήριξε με επιτυχία ο Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Μητράρας, υπεύθυνος του γραφείου Επικυρώσεων της Ιεράς Συνόδου. 

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

Η διατριβή, με το ιδιαίτερο αυτό θέμα, κατατέθηκε στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας και έγινε δεκτή από το σώμα των καθηγητών με βαθμό άριστα.

Σύμβουλος της διατριβής ήταν ο Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης (ΕΚΠΑ) και μέλη της τριμελούς επιτροπής ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος (ΕΚΠΑ) και ο κ. Μιχαήλ Τρίτος (ΑΠΘ). Μέλη της επταμελούς οι καθηγητές Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας (ΑΠΘ), Βασίλειος Κουκούσας (ΑΠΘ), Ιωάννης Παναγιωτόπουλος (ΕΚΠΑ) και η κ. Ελένη Γιαννακοπούλου (ΕΚΠΑ).

Στη διατριβή μελετήθηκε η συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος στις σχέσεις με τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία, τις αυτοκέφαλες Εκκλησίες και ιδιαίτερα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η πολύ ενδιαφέρουσα διδακτορική διατριβή περιλαμβάνει επιστημονική ανάλυση των σχέσεων μεταξύ των Ορθόδοξων Εκκλησιών, που θα αφήσει μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων