22/02/2023 22/02/2023 Στην Αμαλιάδα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολυλειτουργικού χώρου, σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00΄, συνήλθε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, με την θλιβερή αναγγελία της εκδημίας του μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, κυρού Γερμανού. Κατόπιν ομόφωνα αποφασίστηκε Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και τους οικείους...
22 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:53

Μεσίστιες οι σημαίες στην Αμαλιάδα – Ψήφισμα από τον Δήμος Ήλιδας για τον μακαριστό πρώην Ηλείας Γερμανό

Διαδώστε:
Μεσίστιες οι σημαίες στην Αμαλιάδα – Ψήφισμα από τον Δήμος Ήλιδας για τον μακαριστό πρώην Ηλείας Γερμανό

Στην Αμαλιάδα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολυλειτουργικού χώρου, σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00΄, συνήλθε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, με την θλιβερή αναγγελία της εκδημίας του μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, κυρού Γερμανού.

Κατόπιν ομόφωνα αποφασίστηκε

  • Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και τους οικείους του κοιμηθέντος
  • Να παραστούν τα μέλη του στην εξόδιο ακολουθία
  • Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στις υπηρεσίες του Δήμου και των ΝΠΔΔ στις 22 και 23 Φεβρουαρίου
  • Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του δήμου και των ΝΠΔΔ από τις 12 το μεσημέρι την 23η Φεβρουαρίου ημέρα της εξοδίου ακολουθίας
  • Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο και στην ιστοσελίδα του δήμου

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, αναφέρει:

Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε τον πνευματικό μας Πατέρα, τον φωτισμένο Ποιμένα μας, τον άξιο Ιεράρχη, τον Μητροπολίτη πρώην Ηλείας και Ωλένης κυρό Γερμανό, που τίμησε τον τόπο μας με το έργο του.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την μεγάλη απώλεια που βιώνουν οι Ηλείοι. Υπήρξε κορυφαίος ιεράρχης, με τεράστιο λειτουργικό, κηρυκτικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε σημείο αναφοράς ανθρωπιάς, τιμιότητας, συμπονετικότητας, απλότητας. Ένας πιστός υπηρέτης του Θεού και του Ευαγγελίου. Ένας Έλληνας πατριώτης, που κοσμούσε την Εκκλησία της Ελλάδας, την Ιεραρχία, την Ορθοδοξία.

Επί σαράντα και πλέον έτη διήνυσε μία σπουδαία διαδρομή, δεν δίστασε να δώσει μεγάλους αγώνες για τα μεγάλα θέματα του τόπου και αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του ως χαρισματικός, μαχητής και ανιδιοτελής Ποιμενάρχης, με μεγάλο ανθρωπιστικό έργο, με άπειρες ευεργεσίες προς τον κλήρο και το λαό της Ηλείας.

Προοδευτικός και καινοτόμος, συνέβαλε καθοριστικά ώστε η εκκλησία να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας.

Ανοιχτός στη συνεργασία με τον Δήμο μας, τίμησε την καταγωγή του και εμένα προσωπικά με την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και από κοινού συνεργαστήκαμε άψογα για την επίλυση σοβαρών κοινωνικών και τοπικών προβλημάτων και ήταν πάντα αρωγός στο έργο του δήμου.

Τα έτη της διακονίας του ήταν έτη δημιουργίας και προσφοράς και υποκλινόμαστε ευλαβικά στο σεπτό του σκήνωμα, ευχόμενοι ο Θεός να τον κατατάξει μεταξύ των Αγίων και των Δικαίων.

Διαβάστε επίσης:

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός (ΦΩΤΟ/VIDEO)

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου η Εξόδιος Ακολουθία του πρώην Ηλείας Γερμανού

Ηλείας Γερμανός: 41 χρόνια έργο – παρακαταθήκη σε Εκκλησία και Ελληνικό λαό

Μητρόπολη Ηλείας: “Στο Επουράνιο Θυσιαστήριο ο Πνευματικός μας Πατέρας” – Σε λαϊκό προσκύνημα από το μεσημέρι το σκήνωμα του μακαριστού Γερμανού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων