02/04/2019 02/04/2019 Μια αποκλειστική συνέντευξη του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο, της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. “Σήμερα, ο κόσμος είναι πολύ περίπλοκος και απαιτεί προσευχή. Πολύ λίγοι άνθρωποι προσεύχονται, οι οποίοι με την αγάπη τους συγκεντρώνουν τα πάντα γύρω και μεταξύ τους. Αυτό είναι...
02 Απριλίου, 2019 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2019 - 14:11

Μητρ. Ονούφριος: Είμαστε ευγνώμονες προς τη Σερβική Εκκλησία

Διαδώστε:
Μητρ. Ονούφριος: Είμαστε ευγνώμονες προς τη Σερβική Εκκλησία

Μια αποκλειστική συνέντευξη του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο, της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

“Σήμερα, ο κόσμος είναι πολύ περίπλοκος και απαιτεί προσευχή. Πολύ λίγοι άνθρωποι προσεύχονται, οι οποίοι με την αγάπη τους συγκεντρώνουν τα πάντα γύρω και μεταξύ τους. Αυτό είναι απαραίτητο για τη σημερινή κοινωνία επειδή η αμαρτία μας χωρίζει και η έλλειψη προσευχής κάνει την αμαρτία να κερδίσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Εκκλησία μας ενίσχυσε τις προσευχές της” τονίζει.

“Θα ήθελα να επισκεφθώ την Σερβία και τους ορθόδοξους αδελφούς μου εκεί. Ήταν πάντα κοντά μας και πάντα αγαπητοί στην καρδιά μας, ως ορθόδοξοι, ως άνθρωποι που έχουν επίσης βιώσει πολλούς πειρασμούς σε δύσκολους καιρούς και χρόνους”.

Αναφερόμενος στην στάση του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου στο θέμα της αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, τόνισε: “είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τη στάση που κράτησε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ξέρετε ότι υπάρχουν πνευματικές και σωματικές ασθένειες. Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με πνευματικές ασθένειες που υπάρχουν στους ανθρώπους μας. Κάθε ασθένεια πρέπει να έχει το σωστό φάρμακο. Η θεραπεία δεν μπορεί να θεραπευτεί με ψευδή φάρμακα. Αγκάλιασαν τους απίστους χωρίς μετάνοια, χωρίς πνευματική θεραπεία”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων