03/11/2021 04/11/2021 Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega μιλώντας για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε στο θέμα των Εκκλησιών. Σχετικά με την κριτική που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών στις Εκκλησίες, χωρίς τεστ, ο Πρωθυπουργός, δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega:  «θέλω...
03 Νοεμβρίου, 2021 - 21:18
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2021 - 0:11

Μητσοτάκης: «Η Κυβέρνηση ήρθε σε σύγκρουση με την Εκκλησία»

Διαδώστε:
Μητσοτάκης: «Η Κυβέρνηση ήρθε σε σύγκρουση με την Εκκλησία»

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega μιλώντας για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε στο θέμα των Εκκλησιών. Σχετικά με την κριτική που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών στις Εκκλησίες, χωρίς τεστ, ο Πρωθυπουργός, δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega:

«θέλω να θυμίσω ότι εμείς κλείσαμε εκκλησίες. Κλείσαμε τις εκκλησίες. Δεν κάναμε Πάσχα το 2020. Ήρθαμε σε μια σκληρή σύγκρουση με την Εκκλησία η οποία τελικά πείστηκε, όμως, ότι αυτό ήταν το σωστό. Ο κ. Τσίπρας, αφού με πέρασε «γενεές δεκατέσσερις», κάτι αρκετά συνηθισμένο και με κατηγόρησε ότι ευθύνομαι για όλα τα στραβά και τα δεινά σε σχέση με την πανδημία, έκανε μια πρόταση. Μια πρόταση μόνο. Και αφορά την υποχρεωτικότητα του τεστ στις εκκλησίες. Εγώ θα αντιτείνω το εξής…θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει. Λοιπόν, από εκεί και πέρα εάν υπήρχε τρόπος εφαρμογής του μέτρου αυτού θα το συζητούσαμε. Αλλά το ζήτημα εδώ δεν είναι οι εκκλησίες μόνο. Είναι η πολιτικοποίηση του ζητήματος της πανδημίας και ένα ταυτοτικό παιχνίδι προς άγρα ψήφων, το οποίο δυστυχώς η αντιπολίτευση εξακολουθεί και το κάνει σήμερα. Από όλη την κριτική που μας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο του μέλημα είναι το αν θα έχουμε τεστ και για όσους μπαίνουν σε εκκλησίες; Και αν υπήρχε τρόπος αυτό, κ. Πρετεντέρη, κα Τζίμα, να το εφαρμόσουμε, δεν θα ήμουν αρνητικός…

«Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει. Για τον απλούστατο λόγο ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι και στη χώρα μας με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους», συνέχισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Το 73% των ενηλίκων Ελλήνων έχουν εμβολιαστεί και το 63% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Βρισκόμαστε, λοιπόν, αντιμέτωποι, σήμερα, με μία πανδημία των ανεμβολίαστων. Και ο λόγος για τον οποίον συμβαίνει αυτό, είναι πολύ απλά διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ουσιαστικά περιοριστικά μέτρα όπως αυτά τα οποία είχαμε πέρυσι. Το lockdown ήταν η απάντηση όλων των οργανωμένων κοινωνιών προ του εμβολίου. Τώρα που έχουμε εμβόλιο δεν πρόκειται να ξαναπάμε σε lockdown. Είμαι κατηγορηματικός για τον απλούστατο λόγο, ότι αυτή τη στιγμή 3 στους 4 Έλληνες έχουν πράξει το σωστό, έχουν εμβολιαστεί, και θα ήταν πάρα πολύ άδικο σήμερα να επιβάλουμε συνολικούς περιορισμούς με τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό κόστος για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα το οποίο αφορά σήμερα μία μειοψηφία των Ελλήνων. Όπως βλέπετε, καμία ευρωπαϊκή χώρα ουσιαστικά δεν ακολουθεί αυτή την τακτική», τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός είπε πως: «Χθες ανακοινώσαμε ένα συνεκτικό πλαίσιο, το οποίο δίνει, πρώτον, έμφαση στη μόνη ουσιαστική λύση για να μπορέσουμε να βάλουμε μία τελεία οριστική και αμετάκλητη στην πανδημία, που είναι η αύξηση των ποσοστών του εμβολιασμού. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Δίνοντας ακόμη περισσότερη έμφαση στη σωστή και στοχευμένη επικοινωνία. Και δίνοντας, επίσης, πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην 3η δόση. Γιατί αποδίδω μεγάλη σημασία στην τρίτη δόση; Για τον απλούστατο λόγο ότι πρώτον ξέρουμε ότι είναι απαραίτητη μετά τους 6 μήνες. Το τείχος ανοσίας παρουσιάζει ρωγμές, ειδικά στους ηλικιωμένους. Και δεύτερον, διότι άνθρωποι οι οποίοι ήδη έχουν εμβολιαστεί με δυο δόσεις δεν έχουν κάποια φυσική δυσκολία να πειστούν να κάνουν την τρίτη».

πηγή: https://www.briefingnews.gr/

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων