15/09/2023 15/09/2023 «Για την Ελλάδα η υπόθεση Μπελέρη ήταν εξαρχής και παραμένει εξαιρετικά σοβαρή», όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Φρέντη Μπελέρη, στις φυλακές Δυρραχίου. «Συναντήθηκα, σήμερα, στις φυλακές Δυρραχίου, παρουσία της Πρέσβεώς μας στην Αλβανία, κας. Κωνσταντίνας Καμίτση, με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, μέλος της ελληνικής...
15 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:29

Ο Γιάννης Οικονόμου μετά τη συνάντησή του με τον Μπελέρη: Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του

Διαδώστε:
Ο Γιάννης Οικονόμου μετά τη συνάντησή του με τον Μπελέρη: Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του

«Για την Ελλάδα η υπόθεση Μπελέρη ήταν εξαρχής και παραμένει εξαιρετικά σοβαρή», όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Φρέντη Μπελέρη, στις φυλακές Δυρραχίου.

«Συναντήθηκα, σήμερα, στις φυλακές Δυρραχίου, παρουσία της Πρέσβεώς μας στην Αλβανία, κας. Κωνσταντίνας Καμίτση, με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας, κ. Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος για περισσότερους από τέσσερις μήνες», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «για την Ελλάδα η υπόθεση αυτή ήταν εξαρχής και παραμένει εξαιρετικά σοβαρή. Ο σεβασμός των αρχών του κράτους δικαίου και των πολιτικών δικαιωμάτων αποτελούν κομβικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Η θέση της Ελλάδας είναι ότι στην περίπτωση του κ. Μπελέρη δεν λαμβάνονται υπόψη οι αρχές του κράτους δικαίου, του τεκμηρίου της αθωότητας και του σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων. Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη ως Δημάρχου, σεβόμενη την ετυμηγορία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές. Η παράταση της σημερινής κατάστασης σκιάζει σοβαρά τις διμερείς μας σχέσεις και δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμπεται οριστικά η υπόθεση Μπελέρη

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμπεται οριστικά η υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη στην Αλβανία. Η σχετική απόφαση ελήφθη χθες από το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς στα Τίρανα, όπου είχε προσφύγει η πλευρά Μπελέρη με αίτημα την άρση της προφυλάκισής του.

Ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης δεν ορίστηκε και έως τότε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας θα συνεχίσει να κρατείται στις φυλακές Δυρραχίου.

Κεντρική φωτογραφία: EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε ακόμη:

Συνάντηση του Γιάννη Οικονόμου με τον Αλβανό ομόλογό του για την υπόθεση Μπελέρη

Συνάντηση Γιάννη Οικονόμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Το ευχαριστώ του Φρέντη Μπελέρη στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο – «Μην ανησυχείτε για εμένα. Αντέχω» – «Είμαι ευγνώμων στον Θεό»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων