10/12/2019 10/12/2019 Ο συγκεκριμένος κληρικός στην τελευταία ανάρτηση μέμφεται το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. διότι όπως ισχυρίζεται «δεν στηλιτεύει την απαξίωση των κληρικών» και «απλά έχει περιοριστεί σε επιδερμικές ανακοινώσεις και σε δημόσιες σχέσεις». Ο φερόμενος ως «υπέρμαχος των δικαίων των Εφημερίων» λησμονεί ότι βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση με απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. και παραμένει σ αυτήν...
10 Δεκεμβρίου, 2019 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2019 - 21:48

Ο Ι.Σ.Κ.Ε. απαντά στον π. Ευάγγελο Φεγγούλη για το θέμα των εφημεριακών θέσεων

Διαδώστε:
Ο Ι.Σ.Κ.Ε. απαντά στον π. Ευάγγελο Φεγγούλη για το θέμα των εφημεριακών θέσεων

Ο συγκεκριμένος κληρικός στην τελευταία ανάρτηση μέμφεται το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. διότι όπως ισχυρίζεται «δεν στηλιτεύει την απαξίωση των κληρικών» και «απλά έχει περιοριστεί σε επιδερμικές ανακοινώσεις και σε δημόσιες σχέσεις». Ο φερόμενος ως «υπέρμαχος των δικαίων των Εφημερίων» λησμονεί ότι βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση με απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. και παραμένει σ αυτήν ελέω του νόμου, διότι λόγω των αντικανονικών συμπεριφορών του και της καταστρατηγήσεως του Καταστατικού του Ι.Σ.Κ.Ε. από μέρους του, έχει διαγραφεί όχι μόνο από το Δ.Σ. αλλά και από μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε. και εκπροσωπεί τον εαυτό του και μόνο αυτόν. Επίσης επί των ημερών του συγκεκριμένου κληρικού ως εκπροσώπου των Κληρικών στον ασφαλιστικό φορέα (τίτλο που τον χρησιμοποιεί με στόμφο), καταργήθηκε από την Βουλή ο νόμος 3232/2004 τον οποίο είχε μετά από επίπονες προσπάθειες ο Ι.Σ.Κ.Ε. κατόρθωσε να επιτύχει εξασφαλίζοντας το εφάπαξ των Κληρικών πριν την συνταξιοδότηση τους στο 65ο έτος της ηλικίας τους. Πού ήταν ἡ αγωνία του, οι αντιδράσεις, οι ενστάσεις του συγκεκριμένου υπέρ των δικαίων των Εφημερίων; Απλά περιορίστηκε να πει ότι ήταν μνημονιακή υποχρέωση του Κράτους.

Βέβαια οι κληρικοί δεν ξεχνούν και την θέση του μέσα από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και τον έντυπο τύπο, όταν ο τότε Πρωθυπουργός της Χώρας ανακοίνωνε το σχέδιο της συμφωνίας με την Εκκλησία. Ο δυναμικός Κληρικός και υποστηρικτής των δικαίων των Κληρικών, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, πήρε αντίθετη θέση απέναντι στην δυναμική και αγωνιστική αντίδραση του Ι.Σ.Κ.Ε. Και όταν ομόφωνα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφουγκράστηκε, την φυσιολογική αγωνία και ανησυχία των κληρικών, που δυναμικά εκφράστηκε δια μέσου του Ι.Σ.Κ.Ε. και ομόφωνα απέρριψε την αλλαγή του μισθολογικού καθεστώτος, εκείνος «σιώπησε» και «εξαφανίστηκε».

Τώρα πάλι εμφανίζεται ως υπέρμαχος των κληρικών και εκφράζει την αγωνία του για τις εφημεριακές θέσεις των κληρικών. Επί των ημερών του ψηφίστηκε και το συγκεκριμένο θέμα. Που ήταν τότε; Γιατί δεν ζήτησε δυναμικά την εξαίρεση της Εκκλησίας από τον περιορισμό των διορισμών; Απολογήθηκε ποτέ για αυτήν του την στάση στον Εφημεριακό Κλήρο; Τώρα αν οι ανακοινώσεις του Ι.Σ.Κ.Ε. είναι επιδερμικές αυτό αφήνουνε να το κρίνουν οι Κληρικοί, οι οποίοι σε πανελλαδικό επίπεδο στέκονται δίπλα μας, μάς στηρίζουν και γνωρίζουν πολύ καλά πως χάρη σ’ αυτές τις «επιδερμικές» ανακοινώσεις αποφευχθήκαν τα χειρότερα γι αυτούς και τις οικογένειες τους. Τώρα, εάν κατά τα γραφόμενα από τον π. Ευάγγελο οι συναντήσεις του Ι.Σ.Κ.Ε. με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες πού είναι μέλη σε Συνοδικές επιτροπές για εφημερικά θέματα, καθώς και για τις σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας, αλλά και η συνάντηση με την κα Υπουργό Παιδείας χαρακτηρίζονται ως δημόσιες σχέσεις, είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε στον πατέρα Ευάγγελο για άλλη μια φορά πως εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του και κανέναν άλλο και ότι οι ανακοινώσεις του, ως άλλα πυροτεχνήματα στα ΜΜΕ, προκαλούν μόνο τον γέλωτα στους Κληρικούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων