17/03/2020 17/03/2020 Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, που προβλέπει την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, για το χρονικό διάστημα από 16 Μαρτίου 2020 έως 30 Μαρτίου 2020. Η απόφαση ανακοινώθηκε χθες από τον ίδιο...
17 Μαρτίου, 2020 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2020 - 13:55

Όλες οι δηλώσεις πριν από την απόφαση για τις Εκκλησίες

Διαδώστε:
Όλες οι δηλώσεις πριν από την απόφαση για τις Εκκλησίες

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, που προβλέπει την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, για το χρονικό διάστημα από 16 Μαρτίου 2020 έως 30 Μαρτίου 2020.

Η απόφαση ανακοινώθηκε χθες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης λίγο μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΣ

Παρακολουθήστε ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΣ 

Την αντίδρασή τους στο κλείσιμο των Ιερών Ναών εξέφρασαν οι Μητροπολίες Πειραιώς, Κηφισίας και Περιστερίου ενώ ο Μητροπολίτης Καισαριανής τόνισε ότι υπήρξαν πολλές και διαφορετικές γνώμες στην διευρυμένη  συζήτηση «25 είμαστε , 25 διαφορερικές θέσεις ακούστηκαν» είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα  ο Μητροπολίτης Πειραιώς, κατά την έξοδο του, εξέφρασε τη θέση του για το κλείσιμο των Ναών, λέγοντας ότι: «Θα πρέπει να κλείσουν πρώτα τα τζαμιά και οι άλλοι χώροι λατρείας που υπάρχουν και δεν έχει γίνει λόγος γι αυτούς!»

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου δήλωσε ότι «Καταθέσαμε τις απόψεις μας και τις εμπειρίες μας και τώρα περιμένουμε τον Μακαριώτατο και τη ΔΙΣ να αποφασίσουν. Υπήρχαν διαφορετικές απόψεις αλλά αυτό σημαίνει υγεία».

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας τόνισε ότι  «Συνεδριάζει η ΔΙΣ η οποία είναι υπεύθυνη κι έτσι δε μπορώ να πω την άποψή μου όταν συνεδριάζει η ΔΙΣ. Μας κάλεσε ο Μακαριώτατος να πούμε τις γνώμες μας και μόνον αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι γιατί μόνο να κλείσει η Ορθόδοξη Εκκλησία αφού  υπάρχουν πολλά δόγματα στην Ελλάδα».

Νωρίτερα

Γύρω στις 4 στο Συνοδικό Μέγαρο έφτασαν οι Συνοδικοί Μητροπολίτες, οι Μητροπολίτες της Αττικής καθώς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήριος Τσιόδρας.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης της  ΔΙΣ προσήλθαν στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων της Συνόδου και οι Μητροπολίτες της Αττικής για τη διευρυμένη σύσκεψη, ενώ υπέβαλαν ερωτήσεις προς τον κ. Τσιόδρα.

«Εκθέσαμε την κατάσταση όπως είναι και όπως συμβαίνει στον κόσμο και τον κίνδυνο των συναθροίσεων για τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και περιμένουμε την απόφαση των Ιεραρχών. Υπήρξε απόλυτη κατανόηση στα περισσότερα από αυτούς» δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την έξοδο του από την Αίθουσα της Ιεραρχίας, μετά την ολοκλήρωση της διευρυμένης σύσκεψης με τους Ιεράρχες.

Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Επιμέλεια: Πέπη Οικονομάκη

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων