24/01/2024 24/01/2024 Την άποψη της Εκκλησίας εξέφρασε σήμερα από την Αργολίδα ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών (ΙΣΚΕ) Ελλάδος και εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Πέτρου Άργους, π. Γεώργιος Σελλής. Ομόφωνα αποφάσισε να αντιτεθεί στη νομοθέτηση γάμου μεταξύ ομοφύλων η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών...
24 Ιανουαρίου, 2024 - 13:18

Πρόεδρος ΙΣΚΕ: Ο γάμος των ομόφυλων δεν είναι το τελευταίο, έρχονται και άλλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Πρόεδρος ΙΣΚΕ: Ο γάμος των ομόφυλων δεν είναι το τελευταίο, έρχονται και άλλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Την άποψη της Εκκλησίας εξέφρασε σήμερα από την Αργολίδα ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών (ΙΣΚΕ) Ελλάδος και εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Πέτρου Άργους, π. Γεώργιος Σελλής.

Ομόφωνα αποφάσισε να αντιτεθεί στη νομοθέτηση γάμου μεταξύ ομοφύλων η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Στη συνεδρίαση που διήρκησε περίπου πέντε ώρες τα μέλη του Σώματος της Ιεραρχίας, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσαν, αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, να σταλούν επιστολές προς τους βουλευτές, να διαβαστεί στους ναούς στις 4 Φεβρουαρίου Εγκύκλιος με τις θέσεις της Εκκλησίας και να μοιραστεί σχετικό φυλλάδιο, ενώ θα εξουσιοδοτηθούν οι Μητροπολίτες κάθε επαρχίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του ποιμνίου και την προάσπιση της οικογένειας.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων