14/03/2022 14/03/2022 Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος Εφικτή, ήταν η πρόσβαση στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης από την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, κατά την εξέλιξη της κακοκαιρίας “Φίλιππος “. Όλοι οι χώροι στην Γυναικεία Ιερά Μονή με την φροντίδα των Μοναζουσών, ήταν προσβάσιμοι και λειτουργικοί καθόλη τη διάρκεια του φαινομένου. Η φιλόξενη Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης,...
14 Μαρτίου, 2022 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2022 - 14:27

Στιγμιότυπα από το πέρασμα της κακοκαιρίας “Φίλιππος” από την Ι.Μ. Αγ. Νηπίων Οινόης

Διαδώστε:
Στιγμιότυπα από το πέρασμα της κακοκαιρίας “Φίλιππος” από την Ι.Μ. Αγ. Νηπίων Οινόης

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Εφικτή, ήταν η πρόσβαση στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης από την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, κατά την εξέλιξη της κακοκαιρίας “Φίλιππος “. Όλοι οι χώροι στην Γυναικεία Ιερά Μονή με την φροντίδα των Μοναζουσών, ήταν προσβάσιμοι και λειτουργικοί καθόλη τη διάρκεια του φαινομένου.

Η φιλόξενη Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης, βρίσκεται σε υψόμετρο 380 μέτρων, στις υπώρειες του Κιθαιρώνα, πλησίον της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Μελετίου του εν Κιθαιρώνι ασκήσαντος.

Η Περιφέρεια Αττικής με την καθοδήγηση του κ. Γιώργου Πατούλη και την εμπειρία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος κ. Βασιλείου Κόκκαλη, συνεπικουρούμενοι από το Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, κράτησε ανοικτό και προσβάσιμο για όλα τα οχήματα, την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών στον άξονα Αγία Σωτήρα – Οινόη – Βίλια- Κάζα – Ερυθρές.

Ο Δήμος Τανάγρας υπό την διοίκηση του Δημάρχου κ. Βασιλείου Περγάλια, την εποπτεία του Αντιδημάρχου Δερβενοχωρίων κ. Σπύρου Σταμάτη και την επιδεξιότητα του χειριστή γεωργικού ελκυστήρα με λεπίδα αποχιονισμού κ. Αντωνίου Φιλιππή, κράτησαν προσβάσιμη την επαρχιακή οδό, Οινόης – Πανάκτου (Αττική – Βοιωτία).

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι πιστοί Χριστιανοί είχαν την δυνατότητα, να προσέλθουν ασφαλείς, στα ” Άγια Νήπια “, για τις Ιερές Ακολουθίες όλων των ημερών.

Χαρακτηριστική, ήταν η εύστοχη παρατήρηση, μίας μοναχής: “Πόσοι άνθρωποι στερούνται αυτή την χαρά… Η φύση να είναι ντυμένη στα λευκά, και οι πιστοί στον Ιερό Ναό να ευχαριστούν την Παναγία, για τα μεγαλεία του Υιού της ! ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων