13/10/2021 13/10/2021 Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, τελέσθηκε το Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ των Πεσόντων Ιερολοχιτών στο ομώνυμο Μνημείο στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του υπερεκατοντούτη Στρατηγού Ιερολοχίτη κ. Κωνσταντίνου Κόρκα. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε (πατήστε εδώ) και αποτίωντας φόρο...
13 Οκτωβρίου, 2021 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2021 - 14:54

Συγκίνησε η παρουσία του “αιωνόβιου” Ιερολοχίτη

Διαδώστε:
Συγκίνησε η παρουσία του “αιωνόβιου” Ιερολοχίτη

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, τελέσθηκε το Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ των Πεσόντων Ιερολοχιτών στο ομώνυμο Μνημείο στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του υπερεκατοντούτη Στρατηγού Ιερολοχίτη κ. Κωνσταντίνου Κόρκα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε (πατήστε εδώ) και αποτίωντας φόρο τιμής στους Πεσόντες γενναίους μαχητές που συντέλεσαν καθοριστικά με τη δράση τους στην απελευθέρωση των νήσων της Χώρας μας στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρθηκε στη συγκρότηση του «Ιερού Λόχου» από εθελοντές Έλληνες Αξιωματικούς και οπλίτες όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον πρώτο Διοικητή Συνταγματάρχη Πεζικού Χριστόδουλο Τσιγάντε και των συμπολεμιστών του, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «μας κληροδότησαν ολοζώντανη την παράδοση του Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ», αποτελώντας τον πρόδρομο των μετέπειτα θρυλικών Λόχων Ορεινών Καταδρομών (ΛΟΚ) και των Δυνάμεων Καταδρομών.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Δημόπουλος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, οι Ακόλουθοι Άμυνας στην Ελλάδα της Αιγύπτου Συνταγματάρχης Ayman Alian Mahmoud ALIAN και του Ηνωμένου Βασιλείου Πλοίαρχος Alexander John Taylor BUSH, καθώς και εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων και Εφέδρων Καταδρομέων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων