17/10/2019 17/10/2019 Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η  Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Μόσχας, προκειμένου να εκτιμήσει της απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με το Ουκρανικό Ζήτημα.  Η ιερά Σύνοδος πραγματοποιείται μόλις μία ημέρα πριν από την έλευση της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει άρθρο του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA NOVOSTI, το...
17 Οκτωβρίου, 2019 - 8:01
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2019 - 9:27

Συνεδριάζει η Εκκλησία της Ρωσίας- Τα σενάρια και η πρόταση προς τον Αρχιεπίσκοπο- Στην Ελλάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Συνεδριάζει η Εκκλησία της Ρωσίας- Τα σενάρια και η πρόταση προς τον Αρχιεπίσκοπο- Στην Ελλάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η  Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Μόσχας, προκειμένου να εκτιμήσει της απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με το Ουκρανικό Ζήτημα.  Η ιερά Σύνοδος πραγματοποιείται μόλις μία ημέρα πριν από την έλευση της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει άρθρο του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA NOVOSTI, το οποίο επικαλούμενο εκκλησιαστικούς κύκλους  τονίζει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος και η Ρωσική Εκκλησία βρίσκονται σε ανεπίσημο διάλογο προκειμένου να βρουν έναν τρόπο να ρυθμίσουν  την κρίση που έχει προκύψει.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Ρωσική Εκκλησία αναμένεται να απευθύνει πρόταση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο προκειμένου να αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή και να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλους τους εκπροσώπους των Ορθόδοξων εκκλησιών, συγκαλώντας την Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Η συνεδρίαση της Ρωσικής Εκκλησίας θα διεξαχθεί στην Πατριαρχική κατοικία στην Ιερά Μονή Αγίου Δανιήλ Μόσχας υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Αύριο φθάνει  στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Ο Παναγιώτατος το Σάββατο θα τελέσει Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό παλαιοχριστιανικό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι στην Θεία αυτή Λειτουργία θα παρίσταται και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και για πρώτη φορά να μνημονευτεί ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, μετά τον Αρχιεπίσκοπο Πρέσοβ και Πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Να μην φορτωθούμε το βάρος του σχίσματος»- Αποκλειστική συνέντευξη του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία»

Στην Ελλάδα ο Οικ. Πατριάρχης στον απόηχο της απόφασης για το Ουκρανικό- Το «ευχαριστώ» στην Εκκλησία της Ελλάδος και η  επιστολή του Μητρ. Πειραιώς

Η Ιερά Σύνοδος για την ανακοίνωση του Μητροπολίτη Κυθήρων

Αντίδραση του Μητροπολίτη Κυθήρων για την Ουκρανική αυτοκεφαλία

Η πρόταση του Μητροπολίτη Κερκύρας για το Ουκρανικό

Διευκρινήσεις του Μητροπολίτη  Παροναξίας σχετικά με την Ιεραρχία

 «Αναγνωρίσαμε το δικαίωμα του Οικ. Πατριαρχείου για το αυτοκέφαλο»

Μητρ. Δημητριάδος: «Το κλίμα ήταν σοβαρό, ενωτικό απόλυτα»

Μητρ. Ιωαννίνων: «Ακούστηκαν με σεβασμό όλες οι απόψεις»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων