07/01/2022 08/01/2022 Με ευλάβεια, κατάνυξη, πνεύμα χαράς κι ελπίδας εορτάσθηκαν σήμερα, 7 Ιανουαρίου, τα Χριστούγεννα σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο που ακολουθεί το Ιουλιανό ημερολόγιο. Στη Ρωσία, ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος χοροστάτησε σε αγρυπνία (με όλες τις ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία) για την σπουδαία δεσποτική εορτή στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, ενώ...
07 Ιανουαρίου, 2022 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2022 - 9:20

Τα Χριστούγεννα με το παλαιό ημερολόγιο σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο

Διαδώστε:
Τα Χριστούγεννα με το παλαιό ημερολόγιο σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο

Με ευλάβεια, κατάνυξη, πνεύμα χαράς κι ελπίδας εορτάσθηκαν σήμερα, 7 Ιανουαρίου, τα Χριστούγεννα σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο που ακολουθεί το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Στη Ρωσία, ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος χοροστάτησε σε αγρυπνία (με όλες τις ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία) για την σπουδαία δεσποτική εορτή στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, ενώ στη Σερβία ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ.

Στη Γεωργία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ηλίας Β’ χοροστάτησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Τιφλίδα, κηρύττοντας την ελπίδα και παροτρύνοντας το ποίμνιο να μην υποκύψει στην απελπισία και το φόβο, παρότι κατακλύζεται συνεχώς από αρνητικές πληροφορίες και ειδήσεις για εγκλεισμούς και θανάτους λόγω της πανδημίας. Εξάλλου, όπως είπε, ο θάνατος δεν σηματοδοτεί το τέλος. 

Στο Μαυροβούνιο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην πρωτεύουσα, Ποντγκόριτσα.

Παράλληλα, από χθες το απόγευμα, στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ τελέστηκε η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, ακολούθως πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των διαφόρων ομάδων προσκόπων για την παραμονή των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ, ο Εσπερινός με αρτοκλασία και τα μεσάνυχτα τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου.


Τα Χριστούγεννα  εορτάζονται με το πατρώο ημερολόγιο, όπως είναι γνωστό, και στο Άγιον Όρος. Το πρακτορείο Ορθοδοξία και ο Ραφαήλ Γεωργιάδης βρέθηκαν στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, όπου από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής τελέστηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ολονύκτια ιερά αγρυπνία για την εορτή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων