19/02/2019 19/02/2019 Λίγο μετά τις 2 μ.μ ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Επιτροπής Διαλόγου με τον  Υπουργό Παιδείας  κ.Γαβρόγλου. Η συνάντηση κράτησε 2 ώρες ενώ ο υπουργός φεύγοντας από το Συνοδικό Μέγαρο δεν έκανε καμία δήλωση επί της ουσίας δεδομένου ότι θα υπάρξει δελτίο τύπου από την επιτροπή κατά το απόγευμα. Αρκέστηκε μόνο να πει ότι «ήταν μια...
19 Φεβρουαρίου, 2019 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2019 - 15:46

Τώρα: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γαβρόγλου με επιτροπή διαλόγου. Οι αλκυονίδες μέρες και τα παγωμένα χαμόγελα. (φωτορεπορτάζ)

Διαδώστε:
Τώρα: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση  Γαβρόγλου με επιτροπή διαλόγου. Οι αλκυονίδες μέρες και τα παγωμένα χαμόγελα. (φωτορεπορτάζ)

Λίγο μετά τις 2 μ.μ ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Επιτροπής Διαλόγου με τον  Υπουργό Παιδείας  κ.Γαβρόγλου.

Η συνάντηση κράτησε 2 ώρες ενώ ο υπουργός φεύγοντας από το Συνοδικό Μέγαρο δεν έκανε καμία δήλωση επί της ουσίας δεδομένου ότι θα υπάρξει δελτίο τύπου από την επιτροπή κατά το απόγευμα.

Αρκέστηκε μόνο να πει ότι «ήταν μια πολύ ωραία συνάντηση η σημερινή, δεν κάνω καμία δήλωση.»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία οι δύο πλευρές ήταν εμφανώς μαζεμένες ενώ την αμηχανία της στιγμής κάλυψαν με την συζήτηση για τις Αλκυονίδες ημέρες.

Μετά από πέντε συναντήσεις και έγγραφα προς μελέτη , υπάρχει αναμονή για την εξέλιξη του διαλόγου που ακόμη δεν έφερε αποτελέσματα.

Νωρίτερα:

Στις 12.15 ο υπουργός πέρασε το κατώφλι του Συνοδικού Μεγάρου όπου τον περίμενε η επιτροπή για τη νέα τους συνάντηση.

Η εκ νέου συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια της καλύτερης ακόμη ενημέρωσης, για το θέμα της συμφωνίας που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και για να απαντηθούν ακόμη ακόμη ,ερωτήματα που έχουν προκύψει από τις προηγούμενες συναντήσεις.

Η επιτροπή διαλόγου φαίνεται να μην έχει αρκεστεί  από τις ως τώρα συναντήσεις και πληροφορίες που έχει λάβει με αποτέλεσμα να δουλεύει σκληρά πάνω στο “νέο χάρτη” που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση.

Η επιτροπή έχει ένα πολύ δύσκολο ρόλο αναλάβει αφού πρώτον θα πρέπει η ίδια να πειστεί για όσα προτείνει το υπουργείο, δεύτερον να κάνει αντιπροτάσεις ή και να φέρει δικό της σχέδιο, τρίτον να φανεί αντάξια των περιστάσεων και να μην κάνει λάθη αλλά και να καταφέρει να μην θιγεί ουσιαστικά η Εκκλησία από αυτή τη Συμφωνία.

Από την άλλη πλευρά όμως όπως και να καταλήξουν αυτές οι συναντήσεις, ο δρόμος θα είναι μακρύς διότι το θέμα μετά θα πάει στην Ιεραρχία η οποία θα πρέπει να πειστεί για όσα θα έχει στα χέρια της για να αποφασίσει.

Την ερχόμενη Πέμπτη μάλιστα ο Ιερός Σύνδεσμος κληρικών έχει ήδη προαναγγείλει συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους των Μητροπόλεων για να συζητήσουν τις εξελίξεις και να σχεδιάσουν πιθανώς και τον τρόπο που θα αντιδράσουν αν χρειαστεί για το θέμα που τόσο τους αφορά.

Σύμφωνα μνε πληροφορίες του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία, η επιτροπή και ο υπουργός δεν προτίθενται να προβούν σε δηλώσεις αλλά θα ενημερώσουν με ένα δελτίο τύπου.

φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης

Ανδρέας Χαλκιόπουλος

ρεπορτάζ Δημήτρης Στρουμπάκος

Παρακολουθήστε τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης που είχε με την Επιτροπή Διαλόγου που έχει ορίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Παρακολουθήστε επίσης πλάνα από την διάρκεια της συνεδρίασης που κατέγραψε η κάμερα του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων