28/07/2020 28/07/2020 «Για μένα το ταξίδι στην Ορθοδοξία ξεκίνησε από τη Ρουμανία», τόνισε ο διάσημος ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον σε πρόσφατη συνέντευξή του στην οποία αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την Ορθοδοξία. «Αυτό νομίζω συνέβη καθώς το πρώτο Πάσχα που αντίκρισα ήταν όταν βρισκόμουν σε ένα ξενοδοχείο στη Ρουμανία και από το παράθυρο αντίκρισα το πως αυτό βιώνεται...
28 Ιουλίου, 2020 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2020 - 14:43

Τζ. Τζάκσον: «Η στέρηση της Θείας Κοινωνίας προκάλεσε θλίψη»

Διαδώστε:
Τζ. Τζάκσον: «Η στέρηση της Θείας Κοινωνίας προκάλεσε θλίψη»

«Για μένα το ταξίδι στην Ορθοδοξία ξεκίνησε από τη Ρουμανία», τόνισε ο διάσημος ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον σε πρόσφατη συνέντευξή του στην οποία αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την Ορθοδοξία.

«Αυτό νομίζω συνέβη καθώς το πρώτο Πάσχα που αντίκρισα ήταν όταν βρισκόμουν σε ένα ξενοδοχείο στη Ρουμανία και από το παράθυρο αντίκρισα το πως αυτό βιώνεται από τους πιστούς. Είδα μια πομπή ανθρώπων να κρατούν αναμμένα κεριά και δεν είχα ιδέα τότε τι ήταν όλο αυτό. Το κατάλαβα όταν μου μίλησαν για την Ανάσταση του Κυρίου. Τότε κάτι ξύπνησε μέσα μου», ανέφερε.

Όπως τόνισε «η Ορθοδοξία είναι μια διαρκής κοινωνία με τους Αγίους και το σημαντικότερο για να την κατανοήσεις είναι να βιώσεις τον τρόπο ζωής της».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει να απελπιστούμε παρά το γεγονός ότι σε πολλά μέρη του κόσμου η πιστοί στερήθηκαν τη λειτουργική ζωή μη μπορώντας ακόμη και να κοινωνήσουν. «Η στέρηση της Θείας Κοινωνίας προκάλεσε θλίψη», υπογράμμισε.

«Την περίοδο την καραντίνας αύξησα τη μελέτη μου πάνω σε ψυχωφελή βιβλία. Μάλιστα ένα φίλος με προέτρεψε να ξανά διαβάσω την Καινή Διαθήκη. Όπως και έκανα βέβαια. Διάβασα επίσης ένα βιβλίο του Αγίου Σωφρόνιου του Έσσεξ σχετικά με την προσευχή, το οποίο ήταν καταπληκτικό».

Για τη συμμετοχή του στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, τον οποίο υποδύεται ο Τζόναθαν Τζάκσον, ανέφερε: «αισθάνομαι ιδιαίτερα ευλογημένος που έπαιξα αυτό το ρόλο. Αλλά είμαι και ιδιαίτερα ευτυχής καθώς μέσα από αυτό το έργο αναγνωρίζεται και η σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν οι πατέρες της Μονής Βατοπαιδίου».

Ο Τζόναθαν Τζάκσον έχει παραχωρήσει κατά καιρούς συνεντεύξεις και στο Πρακτορείο μας:

«Μέσα από τη ματαιόδοξη ζωή του Χόλυγουντ γνώρισα το Χριστό»

Η αποκλειστική συνέντευξη του Τζόναθαν Τζάκσον στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ο Τζ. Τζάκσον μιλά για τον ρόλο του ως Ιωσήφ ο Ησυχαστής

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΝΔΙΝΟΥ: Πέντε βραβεία για τον Γέροντα Ιωσήφ Ησυχαστή. Τι λέει ο χολυγουντιανός ηθοποιός που ενσάρκωσε τον ρόλο του Αγιορείτη ασκητή

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων