21/06/2020 21/06/2020 Οι διώξεις κληρικών για τις αντιδράσεις τους σχετικά με τον νόμο κατά της ελευθερίας της θρησκείας συνεχίζονται ασταμάτητα από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου η οποία, πλέον, συνεχίζει τα χτυπήματα εντός του Κοινοβουλίου επαναφέροντας τη συζήτηση για τον γάμο μεταξύ των ομοφυλοφίλων. Από την άλλη η εκκλησία του Μαυροβουνίου με την υποστήριξη του λαού συνεχίζει τις...
21 Ιουνίου, 2020 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2020 - 10:15

Βάλλεται η Ορθοδοξία από όλες τις πλευρές στο Μαυροβούνιο – Το κάλεσμα του Μητροπολίτη

Διαδώστε:
Βάλλεται η Ορθοδοξία από όλες τις πλευρές στο Μαυροβούνιο – Το κάλεσμα του Μητροπολίτη

Οι διώξεις κληρικών για τις αντιδράσεις τους σχετικά με τον νόμο κατά της ελευθερίας της θρησκείας συνεχίζονται ασταμάτητα από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου η οποία, πλέον, συνεχίζει τα χτυπήματα εντός του Κοινοβουλίου επαναφέροντας τη συζήτηση για τον γάμο μεταξύ των ομοφυλοφίλων. Από την άλλη η εκκλησία του Μαυροβουνίου με την υποστήριξη του λαού συνεχίζει τις διαμαρτυρίες, τις ειρηνικές πορείες και τις προσευχές.

Συγκεκριμένα σήμερα, Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, σε όλη την χώρα του Μαυροβουνίου θα γίνουν οργανωμένες πορείες  και προσευχές για την υπεράσπιση των Ιερών.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος απέστειλε κάλεσμα στους πιστούς για τις πορείες: 

“Αγαπητά πνευματικά παιδιά,

Με την ευλογία του Θεού, τις προσευχές του Αγίου Σάββα, του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ και του Αγίου Πέτρου του Τσετίνιε, την Ημέρα των Αγίων Πάντων, στις 14 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, μετά την ανακήρυξη του τέλους της επιδημίας, ανανεώσαμε τις εθνικές προσευχές με προσευχές για την υγεία, σωτηρία και πρόοδο του Μαυροβουνίου και του κόσμου. Στη αίτημα για την θεραπεία από τον κορωνοϊό, προστίθεται και ένας ακόμη πιο επικίνδυνος ιός που μισεί τον Θεό, ελπίζουμε στην κατάργηση των αμφισβητούμενων αντιεκκλησιαστικών διατάξεων του νόμου για την ελευθερία της θρησκείας, η βία και η αδικία κατά της Εκκλησίας και των εθνικών ιερών να αποτραπούν από τη αστυνομία του Μαυροβουνίου. και να σεβαστούν τα στοιχειώδη θρησκευτικά δικαιώματα.

Καλούμε τους πιστούς και άλλους συμμετέχοντες σε συγκεντρώσεις προσευχής, να ακολουθήσουν μέτρα υγείας που σχετίζονται με την προσωπική υγιεινή και την υγειονομική προστασία στην καθημερινή ζωή, για τα οποία το κοινό είναι επαρκώς ενημερωμένο μέσω του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και των μέσων ενημέρωσης. Διότι, είναι καθήκον μας να προστατεύουμε τον εαυτό μας, να προστατεύουμε τα πάντα γύρω μας. Επειδή, αδελφός, και ο κάθε άνθρωπος είναι ο αδελφός μας, είναι ο μεγαλύτερος άγιος στη γη.

Tέλος στο όνομα του Αγίου Πέτρου του Τσετίνιε, ενός αληθινού πολιτικού και ειρηνευτή, καλούμε την Εισαγγελία και την Αστυνομική Διεύθυνση, καθώς και άλλους αρμόδιους φορείς, να συμπεριφέρονται νόμιμα πριν και μετά από τις δικαστικές διαφορές και να μην προβούν σε παράνομες πράξεις εναντίον του κλήρου των μοναχών και των πιστών ανθρώπων για συμμετοχή σε λειτουργίες. Έχουν καθήκον να προστατεύουν, όχι να παραβιάζουν, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες που εγγυάται το Σύνταγμα.

Προσευχόμαστε στην Αγία Τριάδα να μας θεραπεύσει και να μας προστατεύσει από όλους τους ιούς, και ειδικά από τους ιούς της αδικίας, του μίσους του Θεού και του αδελφικού μίσους”.

Ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς, του οποίου η δίκη μεταφέρθηκε για τον Ιούλιο, θα πραγματοποιήσει προσευχή και στη συνέχεια θα είναι μπροστά στην πορεία στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην πόλη Μπούντβα στις 7 το απόγευμα.

Σε όλες τις πόλεις από τις 7 και μετά θα πραγματοποιηθούν προσευχές και έπειτα ειρηνικές πορείες και διαδηλώσεις. Στο Ντανίλοβγκραντ παρά την κράτηση του Ιερέα π. Ζάλικο Τσάλιτς  με την κατηγορία ότι παραβίασε το άρθρο 287 του Ποινικού Κώδικα του Μαυροβουνίου, το οποίο αναφέρεται στη προστασία της δημόσιας υγείας και στην τήρηση των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι πιστοί δεν πτοήθηκαν και συνεχίζουν την υπεράσπιση των Ιερών τους. Σήμερα οργανώνουν πορεία με την ονομασία “Το Ντανιλοβγκραντ υπερασπίζεται τα ιερά του” και θα ξεκινήσουν από τις 6 το απόγευμα.

“Οι συλλήψεις και οι διώξεις των κληρικών και των πιστών είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για το ποιος είναι ο σκοπός της κυβέρνησης απέναντι στη Σέρβικη Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο” αναφέρεται στο κάλεσμα που γίνεται για τον πρωτοπρεσβύτερο Αλεξάντρ (Σάσα) Γιάνιτς, που τιμωρήθηκε από την κυβέρνηση με απαγόρευση εισόδου για ένα χρόνο στη χώρα, επειδή συμμετείχε στην ειρηνική διαμαρτυρία για το νόμο περί θρησκευτικών ελευθεριών. Σήμερα και στην πόλη Πλιέβλια, την πόλη του π. Σάσα από τις 8 το απόγευμα θα γίνει  πορεία στους δρόμους ενώ μπροστά θα βρίσκεται ο ο Σχολάρχης της Ιερατικής Σχολής του Αγίου Πέτρου στο Τσετίνιγιε πρωτοπρεσβύτερος Γκόγικο Πέροβιτς ο οποίος με χτεσινές του δηλώσεις τόνισε ότι Μόνο ο Θεός είναι αιώνιες, όλες οι κυβερνήσεις αλλάζουν.

 

Για το θέμα της άμβλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος δήλωσε:  

“Το ζήτημα της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου (σύμπραξη ζωής/σύμφωνο συμβίωσης) τέθηκε ξανά στο Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου. Εκείνοι που δεν το αποδέχονται χαρακτηρίζονται ως «ομοφοβικοί» (= μισάνθρωποι). Αυτοί που αναζητούν τον γάμο ομοφυλοφίλων έχουν τη συγκατάθεση και την ευλογία των γονιών τους, ιδίως των μητέρων; Γνωρίζουμε τη στεναχώρια πολλών μητέρων τέτοιων παιδιών. Αυτό που ισχύει για την ομοφυλοφιλία ισχύει εξίσου και για τη βρεφοκτονία (άμβλωση), τη δολοφονία γεννημένων και αγέννητων παιδιών. Δεν είναι πάντα το ίδιο παιδί που σκοτώθηκε είτε έξι μήνες μετά τη σύλληψή του είτε μετά από έξι χρόνια; Η θανάτωση ενός παιδιού είναι ανθρώπινο δικαίωμα που πρέπει να νομιμοποιηθεί; Η πατρότητα και η μητρότητα είναι οι δύο ιερότερες πράξεις της ανθρώπινης ζωής. Είναι η άμβλωση επίτευγμα της σύγχρονης ανθρωπότητας, για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται; Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να ποδοπατήσει τόσο την πατρότητα όσο και τη μητρότητα, μετατρέποντας το δώρο της γέννησης σε ένστικτο δολοφονίας και θανάτου και να το δηλώνει ως αγάπη στην ανθρωπότητα και φιλανθρωπία;”

Με δηλώσεις του μέσα στην εβδομάδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τόνισε ότι επιθυμεί η κυβέρνηση να ηρεμήσει αναφέροντας “Ελπίζουμε στον Θεό ότι δεν θα κάνουν ότι έκαναν οι Τούρκοι κατακτητές, δεν θα καταστρέψουν τα ιερά μας”. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων