21/09/2020 21/09/2020 Άγνωστοι βανδάλισαν χθες το βράδυ (Κυριακής 20/9) το μνημείο της Marfin, γράφοντας επάνω στην πλάκα με κόκκινη μπογιά και μαύρο μαρκαδόρο, μετά από πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται πως το μνημείο για τα θύματα της Marfin είχε εγκαινιαστεί στις 9 Μαΐου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης που είχε...
21 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:23
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2020 - 13:58

Βανδάλισαν το μνημείο των νεκρών της Marfin

Διαδώστε:
Βανδάλισαν το μνημείο των νεκρών της Marfin

Άγνωστοι βανδάλισαν χθες το βράδυ (Κυριακής 20/9) το μνημείο της Marfin, γράφοντας επάνω στην πλάκα με κόκκινη μπογιά και μαύρο μαρκαδόρο, μετά από πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως το μνημείο για τα θύματα της Marfin είχε εγκαινιαστεί στις 9 Μαΐου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης που είχε πραγματοποιηθεί στο σημείο που έχασαν την ζωή τους οι τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας το 2010.

Ο εμπρησμός υποκαταστήματος της τράπεζας Μαρφίν-Εγνατία στην καρδιά της Αθήνας έγινε στις 5 Μαΐου 2010 κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Ομάδα αγνώστων έριξε βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι. Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν με διάφορους τρόπους, ενώ πέντε άτομα διέσωσε η πυροσβεστική. Τρία άτομα, όμως, μεταξύ των οποίων και μία εγκυμονούσα, πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού, αφού δεν κατάφεραν να απεγκλωβιστούν. Η μπροστινή πόρτα είχε κλείσει με μηχανισμό, που δεν μπορούσε να ανοίξει ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος, από νωρίς, από φόβο μην προκληθούν ζημιές στην τράπεζα.

Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα. Το 2013 στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν για φόνο εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων και για πολλαπλές παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων