19/11/2020 19/11/2020 Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Περιφέρειας Κρήτης, Ιεράς Μονής Αγ. Παντελεήμονα Φόδελε και Δήμου Μαλεβιζίου για την κτιριακή αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε της Κρήτης. Το έργο έχει σκοπό την άρση της ετοιμορροπίας και την αποκατάσταση του ΒΔ τμήματος διώροφου κτίσματος που απέκτησε χρήση Ηγουμενείου, μετά την κατεδάφιση...
19 Νοεμβρίου, 2020 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2020 - 9:51

Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονα Φόδελε: Υπογράφηκε η αποκατάσταση του ηγουμενείου

Διαδώστε:
Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονα Φόδελε: Υπογράφηκε η αποκατάσταση του ηγουμενείου

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Περιφέρειας Κρήτης, Ιεράς Μονής Αγ. Παντελεήμονα Φόδελε και Δήμου Μαλεβιζίου για την κτιριακή αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε της Κρήτης.

Το έργο έχει σκοπό την άρση της ετοιμορροπίας και την αποκατάσταση του ΒΔ τμήματος διώροφου κτίσματος που απέκτησε χρήση Ηγουμενείου, μετά την κατεδάφιση του αρχικού Ηγουμενείου και των λοιπών κτισμάτων της Μονής Αγίου Παντελεήμονα στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και μέχρι την εγκατάλειψή του στις αρχές του 2000.

Η ίδρυση της Ι. Μονής Αγίου Παντελεήμονα Φόδελε ανάγεται στην περίοδο της ύστερης ενετοκρατίας στην Κρήτη (16ος-17ος). Σήμερα, από τον αρχικό πυρήνα της Μονής διατηρείται το Καθολικό και η κρήνη.

Κατά την τελετή υπογραφής, τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ δια ζώσης μετείχαν ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο ηγούμενος της Μονής, αρχιμανδρίτης Παντελεήμων, ο ταμίας της Μονής πατήρ Ευάγγελλος Παπουτσάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αποδήμου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης.

Πηγή: neakriti.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων