14/03/2019 14/03/2019 Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 14/3, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Παναγίας Λαοδηγήτριας Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του βιβλίου ”Αγία Γραφή, Εκκλησία, Παράδοση” του π. Γ. Φλωρόφσκυ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλτιντζή, ενώ τη μετάφραση του βιβλίου πραγματοποίησε η Παναγιώτα Μικροπανδρεμένου, καθώς και την Επιστημονική. επιμέλεια έχει ο Ιωάννης Κουρεμπελές και ο Συμεών Πασχαλίδης.     Για...
14 Μαρτίου, 2019 - 20:43
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2019 - 21:04

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσίαση βιβλίου Φλωρόφσκυ

Διαδώστε:
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσίαση βιβλίου Φλωρόφσκυ

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 14/3, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Παναγίας Λαοδηγήτριας Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του βιβλίου ”Αγία Γραφή, Εκκλησία, Παράδοση” του π. Γ. Φλωρόφσκυ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλτιντζή, ενώ τη μετάφραση του βιβλίου πραγματοποίησε η Παναγιώτα Μικροπανδρεμένου, καθώς και την Επιστημονική. επιμέλεια έχει ο Ιωάννης Κουρεμπελές και ο Συμεών Πασχαλίδης.

 

 

Για το βιβλίο μίλησαν ο Γεώργιος Παναγοπουλος, Καθηγητής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλας, ο Ιωάννης Κουρεμπελές, καθηγητής Δογματική Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και ο Επίσκοπος Πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιος Γιέφτιτς. Η έκδοση συντρέχει με τη διαχρονική απήχηση του έργου του π. Γ. Φλωρόφσκυ, θεωρώντας ότι δεν είναι συμπτωματικό το σύγχρονο ευρύ ενδιαφέρον για τη θεολογική συγγραφή του. Με τη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα του συγκεκριμένου έργου προκρίνεται η επανάγνωση της θεολογικής προσφοράς του μεγάλου ρώσου θεολόγου. Όντας η νεοπατερική σύνθεση στο έργο του μία συμβολή που δεν εξαντλεί την ερμηνευτική της προοπτική στην προβολή του πατερικού γράμματος, αλλά εκφράζει το αγιοπατερικό φρόνημα ως το διαχρονικό πρότυπο εκκλησιαστικής βιωτής και θεολογίας, η μελέτη των συγγραφών του έχει πράγματι ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ως εκ τούτου, μέσα από το έργο του π. Γ. Φλωρόφσκυ ο αναγνώστης εμπλουτίζεται με ένα βαθύ θεολογικό πνεύμα και μία γραφή που γνωρίζει να διαλέγεται πραγματικά.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος, Φώτο: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων