23/04/2022 23/04/2022 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ακολουθώντας την παράδοση του αειμνήστου προκατόχου του Μητροπολίτη κυρού Ευγενίου, περιόδευσε και προσκύνησε τους Επιταφίους των Ενοριών της πόλης, των Τοπικών Διαμερισμάτων και των Μοναστηριών της περιοχής της Ιεράπετρας, τις απογευματινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου 2022. Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητρόπολης...
23 Απριλίου, 2022 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 18:27

Προσκύνημα Μητροπολίτη Ιεραπύτνης σε Επιταφίους των Ενοριών και Ι. Μονών της Μητρόπολης

Διαδώστε:
Προσκύνημα Μητροπολίτη Ιεραπύτνης σε Επιταφίους των Ενοριών και Ι. Μονών της Μητρόπολης

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ακολουθώντας την παράδοση του αειμνήστου προκατόχου του Μητροπολίτη κυρού Ευγενίου, περιόδευσε και προσκύνησε τους Επιταφίους των Ενοριών της πόλης, των Τοπικών Διαμερισμάτων και των Μοναστηριών της περιοχής της Ιεράπετρας, τις απογευματινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου 2022.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητρόπολης Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη και τον Διάκονο Θεμιστοκλή Μπεϊνά, επισκέφθηκε διαδοχικά την Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου, τις Ενορίες Βαϊνιάς, Κάτω Χωριού, Επάνω Χωριού, Επισκοπής, Καβουσίου, Παχείας Άμμου, Βασιλικής, Κεντρίου, το Ι. Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστί, τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, τις Ενορίες Γρα Λυγιάς, Νέας Ανατολής και Μύρτου και τέλος τις Ενορίες της πόλεως Ιεράπετρας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κάτω Μεράς, Παναγίας Ελεούσας, Τιμίου Σταυρού και Αγίας Φωτεινής.

Ακολούθως μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου και της περιφοράς στην πλατεία και στις κεντρικές οδούς της Ιεράπετρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων