14/08/2019 14/08/2019 Με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’ τελέσθηκε η τελευταία για φέτος Παράκληση προς την Παναγία στον Ι.Ναό Αγίας Τριάδος Γυθείου από τον πρωτοπρ. π. Ηλία Μανιατάκο συμπροσευχομένου του Σεβ. από τον δεσποτικό θρόνο απ’ όπου και κήρυξε τον θείο λόγο. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης στο κήρυγμά του ανέλυσε τα τελευταία τροπάρια του...
14 Αυγούστου, 2019 - 14:24

Η τελευταία παράκληση στο Γύθειο

Διαδώστε:
Η τελευταία παράκληση στο Γύθειο

Με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’ τελέσθηκε η τελευταία για φέτος Παράκληση προς την Παναγία στον Ι.Ναό Αγίας Τριάδος Γυθείου από τον πρωτοπρ. π. Ηλία Μανιατάκο συμπροσευχομένου του Σεβ. από τον δεσποτικό θρόνο απ’ όπου και κήρυξε τον θείο λόγο.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης στο κήρυγμά του ανέλυσε τα τελευταία τροπάρια του Παρακλητικού Κανόνος τα «Εξαποστειλάρια», τα οποία ψάλλονται τον δεκαπενταύγουστο ήτοι τα «Ἀπόστολοι ἐκ περάτων…» κλπ. Το πρώτο τροπάριο ομιλεί για την Κοίμηση της Θεοτόκου, για την κήδευση από τους Αποστόλους του σώματος της Παναγίας και την παραλαβή της ψυχής της από τον Χριστό. Το δεύτερο τροπάριο είπε ο Σεβ. γράφει από την μια πλευρά για τον γλυκασμό των αγγέλων, την μεγάλη ευφροσύνη τους να είναι κοντά στην Παναγία και από την άλλη για την χαρά των ανθρώπων που παρ’ ότι έχουν βάσανα και θλίψεις χαίρονται γιατί η Παναγία στέκεται βοηθός και προστάτις τους. Το επόμενο τροπάριο θέλει την Παναγία μεσίτρια για μας τους αμαρτωλούς και μάλιστα όταν θα γίνει η τελική κρίση από τον Δικαιοκρίτη Χριστό. Ενώ το τελευταίο κάμνει λόγο για τον ουράνιο θρόνο, την δόξα του Βασιλέως Χριστού, όπως γράφει και η Αποκάλυψις, όπου η Παναγία κάθεται ως Βασίλισσα εκ δεξιών του Υιού της.

Και κατέληξε ο Σεβ. συγχαίροντας την χορωδία των ευλαβών γυναικών που έψαλαν κατανυκτικότατα την Παράκληση υπογραμμίζοντας ότι πάντοτε να την επικαλούμεθα γιατί η Παναγία είναι η μάνα μας, η μεσίτρια μας, η Δεομένη για μας, η Πλατυτέρα των Ουρανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων