07/07/2020 07/07/2020 Την Τρίτη 7 Ιουλίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής στην Ορεινή Ναυπακτία. Ο Ιερός Ναός, που είναι ουσιαστικά Εξωκκλήσι μέσα στο θαυμάσιο ελατόδασος, θεωρείται «Ενοριακός Ναός» του τότε Δήμου Πυλήνης, αφού είναι κτισμένος στο μέρος που κάποτε υπήρχε το χωριό Λεπτοκαρυά, που χάθηκε λόγω κατολίσθησης. Τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη...
07 Ιουλίου, 2020 - 22:44
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2020 - 21:12

Της Αγίας Κυριακής μέσα στο θαυμάσιο ελατόδασος

Διαδώστε:
Της Αγίας Κυριακής μέσα στο θαυμάσιο ελατόδασος

Την Τρίτη 7 Ιουλίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής στην Ορεινή Ναυπακτία. Ο Ιερός Ναός, που είναι ουσιαστικά Εξωκκλήσι μέσα στο θαυμάσιο ελατόδασος, θεωρείται «Ενοριακός Ναός» του τότε Δήμου Πυλήνης, αφού είναι κτισμένος στο μέρος που κάποτε υπήρχε το χωριό Λεπτοκαρυά, που χάθηκε λόγω κατολίσθησης.

Τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, πλαισιώμενο από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ εκκλησιάσθηκε πλήθος κόσμου που ευλαβούνται την αγία Κυριακή και τον συγκεκριμένο Ιερό Ναό της, με επικεφαλής τον Βουλευτή κ. Δημήτριο Κωνσταντόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλειο Γκίζα, τους Αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρία Σαλμά και Υποδομών και Έργων κ. Αθανάσιο Μαυρομμάτη, τους Αντιδημάρχους κ. Θωμά Κοτρωνιά και κ. Ζαχαρία Χοχτούλα, τον Δημ. Σύμβουλο κ. Ιωάννη Μπουλέ, τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ανδρέα Ευθυμιόπουλο, που φροντίζει για τις διάφορες ανάγκες των εγκαταστάσεων κλπ.

 

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε και στην αγία Κυριακή, και ότι τελικά η Εκκλησία είναι εργαστήρι αγιότητος, γι’ αυτό μέχρι σήμερα κατατάσσονται πολλοί Άγιοι, όπως ο άγιος Καλλίνικος Εδέσσης. Ο άγιος Καλλίνικος στα φοιτητικά του χρόνια παραθέριζε σε συγγενικό του σπίτι σε οικισμό κοντά στο Ελευθέριανη και διάβαζε τα μαθήματά του και προσευχόταν μέσα στο ελατόδασος της Ορεινής Ναυπακτίας.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων