14/07/2021 14/07/2021 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου στην Πάτρα. Στον περίβολο του ιστορικού Ναού του Αγίου Νικολάου Πατρών έχει ανεγερθή το Παρεκκλήσιο του Οσίου, απ’ όπου καθημερινώς περνούν πολλοί ευσεβείς Χριστιανοί και προσκυνούν την ιερά εικόνα του. Ανήμερα της εορτής, στις 12 Ιουλίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη...
14 Ιουλίου, 2021 - 15:19

Γιορτή του Οσίου Παϊσίου στην Πάτρα

Διαδώστε:
Γιορτή του Οσίου Παϊσίου στην Πάτρα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου στην Πάτρα. Στον περίβολο του ιστορικού Ναού του Αγίου Νικολάου Πατρών έχει ανεγερθή το Παρεκκλήσιο του Οσίου, απ’ όπου καθημερινώς περνούν πολλοί ευσεβείς Χριστιανοί και προσκυνούν την ιερά εικόνα του.

Ανήμερα της εορτής, στις 12 Ιουλίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε «στη μεγάλη αγάπη του Θεού προς ημάς, αλλά και προς τον σύμπαντα κόσμο, ώστε μέσα σε κάθε εποχή να μας χαρίζη Αγίους, όπως εν προκειμένω τον Όσιο Παΐσιο, ώστε να δέχονται στην αγκαλιά της αγάπης τους κάθε άνθρωπο, πονεμένο, κατατρεγμένο, βασανιζόμενο από της ζωής τα ποικίλα κύματα, να επιστηρίζουν πνευματικά και να θεραπεύουν τα ψυχοσωματικά νοσήματα».

«Οι Άγιοι», είπε ο Σεβασμιώτατος, «είναι φώτα μέσα στο σκοτάδι του κόσμου, είναι άνθη εύοσμα μέσα στο χειμώνα της αμαρτίας, είναι τα ιερά πρότυπά μας και η παρηγοριά μας».

Στον μεθέορτο Εσπερινό προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, με τη συμμετοχή και άλλων Κληρικών της πόλεως των Πατρών.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα θαυμαστά χαρίσματα, τα οποία είχε από τον Θεό ως δώρα της ασκητικής του ζωής, ο Όσιος Παΐσιος και τα οποία αναγνωρίζοντας ο κόσμος προσέτρεχε κοντά του για να λάβη ευλογία και παραμυθία.

Η συμμετοχή του ευσεβούς Λαού στις ιερές Ακολουθίες προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου ήτο μεγάλη και συγκινητική.

Την παραμονή της εορτής του Οσίου, ετελέσθη ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς με γλαφυρότητα στις αρετές με τις οποίες ήτο κεκοσμημένος ο Όσιος Παΐσιος και στην παρρησία του προς τον Θεόν και εν όσω ζούσε επί της γης, αλλά και μετά την έξοδον του, εκ του ματαίου τούτου κόσμου. Παρ’ ότι έζησε κατά τα τελευταία έτη, εν τούτοις κατέστη γνωστός τοις πάσι ένεκα της πνευματικής του ακτινοβολίας.

Ολόκληρη η εβδομάδα προ της εορτής του Οσίου ήτο αφιερωμένη εις αυτόν με ιερές Ακολουθίες, ομιλίες και Ιερές αγρυπνίες. Η συμμετοχή του Λαού ήταν μεγάλη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων