23/09/2021 24/09/2021 Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, η τοπική Εκκλησία της Καρδίτσας ετοιμάζεται να τιμήσει τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στο Φανάρι (τόπος μαρτυρίου του Αγίου). Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ. Την παρμονή της εορτής, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30μ.μ. θα...
23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2021 - 11:39

Η Πανήγυρη του Αγίου Σεραφείμ Αρχιεπισκόπου Φαναρίου

Διαδώστε:
Η Πανήγυρη του Αγίου Σεραφείμ Αρχιεπισκόπου Φαναρίου

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, η τοπική Εκκλησία της Καρδίτσας ετοιμάζεται να τιμήσει τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στο Φανάρι (τόπος μαρτυρίου του Αγίου). Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.

Την παρμονή της εορτής, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου στην κεντρική είσοδο του προαυλείου χώρου, του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 7:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου.

Η Λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας Φαναριωτίσσης – Πετριλιωτίσσης και της Τιμίας Κάρας του Αγίου στους δρόμους του Φαναρίου θα πραγματοποιηθεί στον περίβολο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την χαριτόβρυτη κάρα του Αγίου και κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού του Σαββάτου, καθώς και κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων