07/10/2022 07/10/2022 Ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Δράμας.  Ιερά Σύνοδος/Ρεπορτάζ: Στέλλα Μοτίτσιου Συγκεκριμένα, ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης έλαβε στην τελική ψηφοφορία 69 ψήφους όσους είχε λάβει και στο τριπρόσωπο. Να αναφερθεί ότι κατά τη διαδικασία της εκλογής βρέθηκαν τέσσερις λευκές και μία άκυρη ψήφος. Ο...
07 Οκτωβρίου, 2022 - 10:27
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2022 - 14:44

Ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης νέος Μητροπολίτης Δράμας

Διαδώστε:
Ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης νέος Μητροπολίτης Δράμας

Ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Δράμας. 

Ιερά Σύνοδος/Ρεπορτάζ: Στέλλα Μοτίτσιου

Συγκεκριμένα, ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης έλαβε στην τελική ψηφοφορία 69 ψήφους όσους είχε λάβει και στο τριπρόσωπο. Να αναφερθεί ότι κατά τη διαδικασία της εκλογής βρέθηκαν τέσσερις λευκές και μία άκυρη ψήφος.

Ο Α’ Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου διαδέχεται τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας κυρό Παύλο.

Ο π. Δωρόθεος, είναι κληρικός της Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου. Βαθύτατα μορφωμένος και «καλλιεργημένος» κληρικός, με πλούσιο και ποικιλόμορφο εκκλησιαστικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.

Η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου θα γίνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Δράμας

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος (κατά κόσμον Βασίλειος) Πάπαρης γεννήθηκε το 1957 στην Καβάλα. Σπούδασε Φιλολογία και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για επτά έτη υπηρέτησε ως φιλόλογος στη Γενική και την Εκκλησιαστική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και ως υποδιευθυντής στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το 1990 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1991 Πρεσβύτερος, λαβών το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Έκτοτε και μέχρι της εις Επίσκοπον εκλογής του υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ως Πρωτοσύγκελλος, υπεύθυνος Νεότητος και Κατηχήσεως και Εφημερεύων Ιεροκήρυκας. Παραλλήλως οργάνωσ ε Κοινωνικά Φροντιστήρια και Κατασκηνώσεις Νέων. Είναι κτίτορας των Ιερών Ναών Παναγίας “Άξιόν Εστιν” Αξιουπόλεως και Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου.

Από τον Μάρτιο του 2019 υπηρέτησε ως Β΄ και ακολούθως ως Α΄ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μητροπολίτης Δράμας εξελέγη την 7η Οκτωβρίου 2022.

Διαβάστε ακόμη:

Οι πρώτες ευχές στον νέο Μητροπολίτη Δράμας (ΦΩΤΟ)

Το τριπρόσωπο για την Ιερά Μητρόπολη Δράμας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων