05/11/2022 05/11/2022 Την Αγία Ζώνη, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας υποδέχτηκε το πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς. Υπό τον ήχο των σειρήνων των πλοίων, τις κωδωνοκρουσίες από τους γύρο ναούς, το παιάνισμα από τις μπάντες και τις φιλαρμονικές, η Αγία Ζώνη έφτασε εν πλω στο λιμάνι του Πειραιά.   Η...
05 Νοεμβρίου, 2022 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2022 - 20:04

Πάνδημη η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Πάνδημη η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Την Αγία Ζώνη, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας υποδέχτηκε το πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς. Υπό τον ήχο των σειρήνων των πλοίων, τις κωδωνοκρουσίες από τους γύρο ναούς, το παιάνισμα από τις μπάντες και τις φιλαρμονικές, η Αγία Ζώνη έφτασε εν πλω στο λιμάνι του Πειραιά. 

Η Pemptousia TV μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση την υποδοχή και την Δοξολογία που τελέστηκε στη συνέχεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.Τη ζωντανή περιγραφή της υποδοχής της Αγίας Ζώνης έκανε η Δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη, ενώ στο σχόλιο ήταν ο Δημοσιογράφος – Θεολόγος Νικόλαος Ζαΐμης. Ζωντανά από τον Πειραιά σε όλη τη διάρκεια της σύνδεσης ήταν ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος.

Επιμέλεια: Στέλλα Μοτίτσιου

Την τεχνική κάλυψη: Ανδρέας Χαλκιόπουλος, Μανώλης Δημελλάς, Αντώνης Βαραμπούτης, Νίκος Χαλκιόπουλος, ο Ηρακλής Μωραϊτης, ο Αλέξανδρος Καπάτος και ο Κώστας Ταλιαδώρος.

Το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, αφίχθη λίγο μετά τις 11 το πρωί ενώ η μεταφορά του έγινε με ριμουλκό του Λιμενικού Σώματος. Παράπλευρα ριμουλκά του με αντλίες νερού απέδωσαν τις πρέπουσες τιμές στην Αγία Ζώνη ενώ ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ σταύρωνε με την Αγία Ζώνη από το κατάστρωμα του ριμουλκού.

Πλήθος πιστών, μαθητές σχολείων αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας συγκεντρώθηκαν από νωρίς για να υποδέχτηκαν το Ιερό Κειμήλιο και να λάβουν την ευλογία της Παναγίας μας.

Στις 11. 30 το σκάφος του Λιμενικού έφτασε στο Λιμάνι και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ με τους Βατοπαιδινούς Πατέρες κόμισε την Τιμία Ζώνη. Εκεί ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος υποδέχτηκε το Ιερό Κειμήλιο. Αγήματα του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας απέδωσαν τις πρέπουσες τιμές. Την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Παρέστησαν, επίσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης. Την Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς κ. Ιωάννης Μελάς. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε Βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Τρύφων Αλεξιάδης ενώ το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εκπροσώπησε ο κ. Παύλος Χρηστίδης. Παρέστη ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μόραλης και ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, Βουλευτές, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Στη συνέχεια στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα τελέστηκε δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ: “Η Παναγία μας θα βαδίζει στους δρόμους του Πειραιά”

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αναφέρθηκε στα θαύματα της Υπεραγίας Θεοτόκου με τα οποία ευλογήθηκε η πόλη του Πειραιά.  “Δεν ήρθε ένα θησαύρισμα στον Πειραιά, αλλά Αυτή η ιδία και θα βαδίζει στους δρόμους της πόλης μας“. Εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ που κόμισε το θεομητορικό κειμήλιο στον Πειραιά τόνισε πως η Παναγία μας αποτελεί ανεπανάληπτη και μοναδική ευλογία αλλά και εχέγγυο πνευματικής ανάτασης.

Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης: ” Διπλή συγκίνηση..”

Διπλά συγκινημένος δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, τόσο για την ευλογία που φέρνει στον Πειραιά και όχι μονο, η Αγία Ζώνη, όσο και για τις τιμές, που απέδωσε στο ιερό κειμήλιο το Λιμενικό Σώμα. Ο κ Πλακιωτάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο αξιόμαχο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος που παραμένουν, όπως είπε “άγρυπνοι φρουροί προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο”.

Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης: “Η Αγία Ζώνη θα φέρει πνευματική ανάταση”

Την χαρά και τη συγκίνηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μόραλης λέγοντας πως ο Πειραιάς υποδέχεται ένα ξεχωριστό κειμήλιο. Κάθε φορά που βγαίνει από τη Μονή τόνισε ο Δήμαρχος “προσελκύει πολύ κόσμο που αναζητά την ευλογία της σε δύσκολες περιόδους, οικογενειακές, προσωπικές και άλλες. Γι αυτό ειναι πολύ σημαντική η παρουσία της καθώς θα φέρει πνευματική ανάταση”.

Καθηγούμενος ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ: Η πίστη μας είναι ζωντανή και η Παναγία μας είναι ζωντανή

Στα υπεράριθμα θαύματα της Αγίας Ζώνης αναφέρθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και μάλιστα με την έξοδο της στο λιμάνι της Ιερισσού και σε μια ηλικιωμένη γυναίκα που έσπευσε να προσκυνήσει. “Η πίστη μας είναι ζωντανή και η Παναγία μας είναι ζωντανή” είπε ο Γέροντας Εφραίμ ο οποίος τόνισε πως ολόκληρη  η Ελλάδα έχει προστάτιδα την Παναγία και το αποδεικνύει κάθε μέρα με την παρουσία της.

Αμέσως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ Σεραφείμ προξάρχοντος της πομπής μετέφερε την Αγία Ζώνη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου μέσα από κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, όπου εκατοντάδες πιστοί την έραναν με ροδοπέταλα.

Στις 12.30 το μεσημέρι η πομπή έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία για την Αγία Ζώνη στην οποία χοροστάτησε ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ. 

Μετά το πέρας της Δοξολογίας  χαιρετισμό απηύθυνε ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος ο οποίος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση για την υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά. Εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τον Γέροντα Εφραίμ για το μεγάλο αυτό γεγονός και την ευλογία για την καρδιά την ναυτοσύνης, όπως την χαρακτήρισε, τον Πειραιά.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποίος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου για την πολύτιμη στήριξη την οποία αθόρυβα παρέχει προς τα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προσέφερε εκ μέρους και των νέων των Εκπαιδευτηρίων έναν επιστήθιο σταυρό.

Το θεομητορικό κειμήλιο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό τού Αγίου Νικολάου σε προσκύνημα μέχρι και  την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022. Για το λόγο αυτό ο ναός θα παραμείνει ανοικτός επί 24ώρου βάσεως προκειμένου οι πιστοί να σπεύσουν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη.

Παράλληλα, καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες. Η Pemptousia TV και το ope.gr μαζί με το επιτελείο τους θα βρίσκονται επί ποδός όλες αυτές τις ημέρες προκειμένου να μεταφέρουν τα γεγονότα.

Καθημερινά θα τελούνται:

  • Όρθρος – Θεία Λειτουργία 7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.
  • Ιερά Παράκληση 12:00 μ.μ.
  • Εσπερινός 5:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ.
  • Αγρυπνία 9:00 μ.μ. – 12:30 μ.μ.

 

   

Διαβάστε επίσης:

Η έξοδος της Αγίας Ζώνης από το Άγιον Όρος (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Πειραιάς: H υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γέροντας Εφραίμ για την Αγία Ζώνη στον Πειραιά: Ολόκληρη η Ελλάδα έχει προστάτιδα την Παναγία

Υπουργός Ναυτιλίας για την Αγία Ζώνη: ” Διπλή συγκίνηση..” (ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυμα Γιάννη Πλακιωτάκη για την έλευση της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά

Δήμαρχος Πειραιά: “Η Αγία Ζώνη θα φέρει πνευματική ανάταση”

Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου: «Θαύματα της Αγίας Ζώνης»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων