19/11/2023 19/11/2023 Με δάκρυα συγκίνησης το Αγρίνιο αποχαιρέτησε τον Ιερό Χρυσόστομο. Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αναχώρησε από το Αγρίνιο για το Άγιον Όρος. Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το Ιερό Κειμήλιο με συγκίνηση και δάκρια στα μάτια, ενώ εκατοντάδες κόσμου έφθανε ακόμη και την τελευταία στιγμή να ασπαστεί το...
19 Νοεμβρίου, 2023 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2023 - 14:27

Αγρίνιο: Αναχώρησε για το Άγιον Όρος η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Αγρίνιο: Αναχώρησε για το Άγιον Όρος η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με δάκρυα συγκίνησης το Αγρίνιο αποχαιρέτησε τον Ιερό Χρυσόστομο. Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αναχώρησε από το Αγρίνιο για το Άγιον Όρος. Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το Ιερό Κειμήλιο με συγκίνηση και δάκρια στα μάτια, ενώ εκατοντάδες κόσμου έφθανε ακόμη και την τελευταία στιγμή να ασπαστεί το Ιερό Λείψανο.

  • Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης

Πολλοί εξ αυτών δεν πρόλαβαν να προσκυνήσουν και ευλογήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, ο οποίος σήκωσε την Λειψανοθήκη ψηλά για να τους σταυρώσει την ώρα που εξερχόταν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής.

Παρακολουθήστε το βίντεο λίγο πριν την αναχώρηση της Τιμίας Κάρας ΕΔΩ

Την Τιμία Κάρα προσκύνησαν χιλιάδες πιστών που έφταναν στο Αγρίνιο και από τις γύρω περιοχές, ενώ το τετραήμερο 16 ως και 19 Νοεμβρίου ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής έγινε σημείο αναφοράς των πολιτών που με υπομονή και προσευχή περίμεναν στις ουρές για να ασπαστούν την Τιμία Κάρα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός, λίγο πριν αναχωρήσει η Τιμία Κάρα μίλησε στο ποίμνιό του φανερά συγκινημένος για το τετραήμερο πνευματικού συναγερμού που σήμανε η παρουσία του Αγίου Χρυσοστόμου δια της Τιμίας Κάρας του, και τόνισε ότι αυτές οι στιγμές τις οποίες οι πιστοί βρέθηκαν δίπλα στο Άγιο Λείψανο θα τους συνοδεύουν από δω και εξής, ενώ όσοι προσκύνησαν θα μεταφέρουν στα σπίτια τους την ευλογία.

Ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ που κόμισε το Ιερό Λείψανο και αναφέρθηκε στον κόπο της αδελφότητας και στην αγάπη τους που όλες αυτές τις μέρες τελούσαν Ιερές Ακολουθίες διακονώντας δίπλα στο Άγιο Λείψανο δίνοντας ευλογίες από το Άγιον Όρος στους πιστούς.

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην αλλοίωση των πιστών μετά την προσκύνηση της Τιμίας Κάρας, τονίζοντας ότι ο καθένας από μας, κουβαλάει τα προβλήματά του, τις θλίψεις του, τις αγωνίες του και τις εναποθέτει στον Άγιο ζητώντας στήριξη και ενίσχυση.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν την αναχώρηση της Τιμία Κάρας, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μαζί με Βατοπαιδινούς πατέρες και τους ιερείς του ναού. (Διαβάστε σχετικά: Τελευταία Θεία Λειτουργία σήμερα ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ))

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Χρυσοστόμου ήταν επί τέσσερις μέρες στο επίκεντρο της ζωής των κατοίκων του Αγρινίου, ενώ μετά την αναχώρησή της θα μείνει για πάντα στις καρδιές τους, όπως τόνισαν οι πιστοί.

Η Τίμια Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου έχει κομιστεί από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου το απόγευμα της Πέμπτης και είχε τεθεί προς προσκύνηση προς ευλογία κλήρου και λαού στον Ιερό Ναό έως την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023.

Διαβάστε ακόμη:

Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγρινίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στην Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζεται το προσκύνημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο

Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός για τον Ιερό Χρυσόστομο, την πνευματική ζωή και τους νέους (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποστολή στο Αγρίνιο: Yποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Στιγμές από την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων